Kievul denunţă o ‘provocare deliberată’ a Moscovei în ceea ce priveşte aşa-zişii sabotori ucraineni în Rusia

Publicat:

Preşedinţia ucraineană a denunţat joi ca pe o “provocare deliberată” a Moscovei informaţiile difuzate de autorităţile ruse privind infiltrarea unor “sabotori” ucraineni într-o regiune frontalieră rusă, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Povestea privind grupul de sabotaj ucrainean în Rusia este o provocare deliberată clasică. Rusia vrea să-şi înspăimânte populaţia pentru a-şi justifica” invazia din Ucraina, a postat pe Twitter Mihailo Podoliak, consilier al preşedinţiei.


Citeşte şi: Giuseppe Conte este vizat de o ANCHETĂ legată de pandemia Covid – Black News

El a sugerat că incidentul raportat de serviciile ruse de securitate şi de guvernatorul local în regiunea frontalieră Briansk ar putea fi legat de acţiunea “partizanilor” ruşi, care operează utilizând metode de gherilă.

“Mişcarea partizanilor în Rusia se întăreşte şi devine mai agresivă. Temeţi-vă de partizanii voştri…”, a mai afirmat Podoliak.

Citeşte şi: Opozantul Henrique Capriles candidează din nou la preşedinţia Venezuelei – Black News

Potrivit autorităţilor ruse, un “grup de recunoaştere şi sabotaj” ucrainean s-a infiltrat în regiunea Briansk, în satul Lubecianie, şi a deschis focul asupra unei maşini, provocând moartea unui locuitor şi rănind un copil.

Regiunile ruse frontaliere cu Ucraina au fost vizat în mai multe rânduri de bombardamente de la începutul invaziei în urmă cu un an, dar este foarte rar ca autorităţile ruse să se refere la un grup de sabotori, notează AFP. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.