Kievul îndeamnă UE să pregătească cât mai curând posibil mai multe sancțiuni împotriva Rusiei

Publicat:

Kievul a îndemnat joi Uniunea Europeană să înceapă să lucreze „cât mai curând posibil” la un al 11-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina, potrivit Reuters, informează mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleh Nikolenko, a declarat că Kievul este recunoscător pentru măsurile implementate de Bruxelles până în prezent, dar că cel de-al 10-lea pachet adoptat luna trecută nu a reușit să pedepsească sectoarele nuclear și IT ale Rusiei.


Citește și : Susţinerea SUA şi NATO pentru Ucraina riscă să antreneze ‘consecinţe catastrofale’

„Realitatea este că Rusia are în continuare acces la resurse financiare și tehnologice uriașe”, a spus el într-o declarație, estimând valoarea acestora la sute de milioane de dolari.

„Acesta este motivul pentru care nu este momentul să relaxăm presiunea sancțiunilor în timp ce războiul continuă în inima Europei”.

El a adăugat: „Fără a diminua în vreun fel importanța eliminării lacunelor pentru eludarea sancțiunilor, suntem convinși că UE trebuie să înceapă pregătirile pentru adoptarea următorului pachet de sancțiuni, al 11-lea”.

Rusia a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei la 24 februarie 2022. Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a declarat luna trecută că blocul va continua să adune mai multe sancțiuni asupra Moscovei „atât timp cât va fi necesar”.

Cel de-al zecelea pachet a inclus restricții mai stricte la export în ceea ce privește bunurile cu dublă utilizare, precum și măsuri împotriva entităților care sprijină războiul, răspândesc propagandă sau livrează drone folosite de Rusia.

Citește și : Confruntare verbală între Rusia şi aliaţii din jurul SUA la reuniunea G20

 

Acesta nu a inclus sectorul energiei nucleare al Rusiei din cauza opoziției unor state membre ale UE.

Ministrul ucrainean al energiei a lansat un nou apel la sancțiuni împotriva sectorului energiei nucleare al Rusiei în cadrul unei conferințe desfășurate joi în Croația.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.