Kievul minimalizează ameninţarea unui atac nuclear, dar observă o disciplinare a forţelor ruse

Publicat:

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a declarat joi că nu crede că Moscova va folosi arme nucleare în Ucraina deoarece nu ar fi nici pragmatic şi nici practic, dar că trebuie luate în calcul toate riscurile în cazul Rusiei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Îngrijorarea cu privire la o posibilă escaladare nucleară a crescut după ce, în două discursuri, preşedintele Vladimir Putin a afirmat că, dacă va fi nevoie, va folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia.


Citește și : Un general israelian face publice informaţii despre programul de drone înarmate

“Nu cred că le vor folosi. Dar din nou, când ai drept vecin o maimuţă cu o grenadă trebuie să iei în calcul tot felul de riscuri. Dar cred că acesta nu este un pas pragmatic şi practic pentru ei”, a declarat Reznikov.

Într-un interviu acordat Reuters la Kiev, el a spus că speră că India şi China – ţări cu care Moscova vrea să facă afaceri – i-au comunicat preşedintelui Putin în mod clar faptul că folosirea armelor nucleare este o “linie roşie”.

“Care este starea tehnică a armamentului lor nuclear? Voi ştiţi ? Nu. Dar eu? Nici eu. Nici ei nu ştiu. Pentru că ultimul test pe care l-au efectuat a fost în anii 1990 în Kazahstan, acum mai bine de treizeci de ani”.

Oleksii Reznikov l-a acuzat pe noul comandant al forţelor ruse de invazie că aplică o doctrină a terorismului prin bombardarea puternică a civililor şi a infrastructurii critice.

Totodată, ministrul ucrainean al apărării a declarat că armata rusă pare să fi devenit mai disciplinată după numirea generalului Serghei Surovikin în luna octombrie.

Citește și : Următorul summit al NATO se va axa pe cheltuielile militare şi pe sprijinul pentru Ucraina

Întrebat dacă tactica Moscovei s-a schimbat sub venirea lui Surovikin la conducere, Reznikov a răspuns:”Da, s-a schimbat pentru că foloseşte tactici teroriste împotriva civililor şi a obiectivelor de infrastructură folosind rachete de croazieră, rachete şi drone, drone speciale iraniene”, a spus el.”Nu mai trimit în Ucraina una sau două rachete ca înainte; folosesc 40 pe zi, apoi aşteaptă şi apoi din nou şi din nou”, a spus el.

Ucraina a cerut partenerilor săi externi să declare Rusia “stat terorist”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.