Kievul şi Moscova anunţă că au doborât zeci de drone inamice

Publicat:

Kievul şi Moscova anunţă că au doborât zeci de drone inamice

Ucraina şi Rusia au declarat că au doborât zeci de drone inamice în noaptea de joi spre vineri, în timp ce ambele părţi au lansat atacuri nocturne asupra unor ţinte din spatele liniilor frontului, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: ALERTĂ la Moscova! În următoarele 48 de ore există un risc ridicat de atac terorist – Stiripesurse.md


Conform forţelor aeriene ucrainene, Rusia a lansat în cursul nopţii 37 de drone explozive iraniene Shahed şi trei rachete asupra teritoriului ucrainean.

Kievul şi Moscova anunţă că au doborât zeci de drone inamice

“Ca urmare a operaţiunilor de luptă, 33 de (drone) Shahed au fost doborâte” în regiunile Kirovograd (centru), Odesa, Herson, Mikolaiv (sud) şi Harkov (nord-est), au transmis forţele aeriene pe Telegram.

În regiunea Harkov, care a fost supusă frecvent atacurilor de artilerie, rachete şi drone, cinci persoane, între care şi un copil de trei ani, au fost rănite într-un atac, a declarat guvernatorul Oleg Sinegubov, care a postat pe contul său Telegram fotografii în care se văd magazine cu ferestre explodate şi un crater lângă o clădire rezidenţială.

La Moscova, Ministerul Apărării a informat că a interceptat 16 drone ucrainene în zorii zilei de vineri. Cincisprezece dintre ele au fost distruse în regiunea sudică Volgograd, care se află la aproximativ 300 de kilometri de liniile frontului din estul Ucrainei.

Kievul şi Moscova anunţă că au doborât zeci de drone inamice

O altă dronă a fost doborâtă deasupra regiunii de frontieră Belgorod, conform ministerului rus.

Belgorod a fost vizată de mai multe bombardamente şi atacuri aeriene de la invazia rusă din Ucraina în februarie 2022.

Dronele, care sunt deopotrivă dispozitive explozive şi dispozitive echipate cu camere avansate pentru recunoaştere, sunt utilizate pe scară largă în acest război.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.