X

Kim Jong Un a ordonat accelerarea producţiei pentru a întări mai rapid forţa nucleară a ţării

Kim Jong Un a ordonat accelerarea producţiei pentru a întări mai rapid forţa nucleară a ţării

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat vineri accelerarea producţiei pentru a întări mai rapid forţa nucleară a ţării, în aceeaşi zi în care a supravegheat un test de rachete tactice balistice cu un nou sistem de ghidare, a declarat sâmbătă presa de stat KCNA.

În timpul vizitei de vineri la o fabrică de arme, Kim a dat ordinul de producţie ~pentru a face faţă… confruntării militare nesăbuite a inamicilor” şi pentru a întări descurajarea războiului nuclear, a scris KCNA, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

În acest fel, inamicul s-ar teme de postura de luptă nucleară a Coreei de Nord, a adăugat Kim.

Coreea de Nord a lansat vineri o serie de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, spre mare, în largul coastei sale de est, a anunţat armata sud-coreeană.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Kim şi-a exprimat satisfacţia pentru succesul testului de rachetă care include un sistem de navigaţie autonom, a relatat KCNA.

Lansările de vineri au avut loc la o zi după ce SUA şi Coreea de Sud au efectuat exerciţii comune cu avioane de luptă furtive care au simulat lupta aeriană.

Tags: avioaneCoreea de SudKim Jong UnracheteSUA
Externe