Kim Jong Un a supervizat tirurile cu mai multe rachete (KCNA)

Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a supravegheat testarea rachetelor cu rază scurtă de acţiune, efectuată în noaptea de vineri spre sâmbătă, a transmis agenția de presă de stat din Coreea de Nord, citată de Reuters, potrivit mediafax.

Conform informațiilor publicate de KCNA, scopul testelor a fost pentru a verifica performanța lansatoarelor de rachete și ghidarea acestora de către unitățile de apărare.


Citește și : Serghei Lavrov îl primește la Moscova pe omologul său din Venezuela

Coreea de Sud a îndemnat sâmbătă Coreea de Nord să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea, exprimând “preocupare” privind noile teste balistice. Coreea de Nord a testat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, rachete cu rază scurtă de acţiune.

“Cerem Coreei de Nord să înceteze acţiunile care conduc la intensificarea tensiunilor militare în Peninsula Coreea. Suntem foarte preocupaţi de testele balistice nord-coreene. Ne aşteptăm ca Administraţia din Coreea de Nord să reia activ eforturile pentru denuclearizare”, a comunicat Preşedinţia Coreei de Sud.

Kim Jong-Un a subliniat importanța „îmbunătățirii capacității de combat pentru a apăra suveranitatea politică și sustenanța economică” a Coreei de Nord, în fața amenințărilor și a invadatorilor, relatează KCNA.

Preşedintele Donald Trump a exprimat convingerea, sâmbătă, că Statele Unite vor reuşi semnarea unui acord pentru denuclearizare cu Administraţia din Coreea de Nord, condusă de Kim Jong-Un.

Citește și : Cutremur de 5.8 grade pe Richter în Japonia

“Orice este posibil în această lume interesantă, dar cred că liderul Kim Jong-Un înţelege în totalitate potenţialul economic major pentru Coreea de Nord, astfel că va face tot posibilul pentru a nu afecta sau a opri acest proces. De asemenea, Kim Jong-Un ştie că eu sunt cu el şi nu vrea să încalce promisiunea pe care mi-a făcut-o. Acordul se va produce”, a declarat Donald Trump prin intermediul unei postări pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Magistrata Cupcea a picat evaluarea reluată

Magistrata Cupcea a picat evaluarea reluată Judecătoarea Veronica Cupcea a picat evaluarea reluată, anunță Comisia Pre-Vetting. Citește și: Plîngău nu ar susține-o pe Sandu nici în...

 O nouă ieftinire a benzinei și motorinei

 O nouă ieftinire a benzinei și motorinei

Pista principală a fost redeschisă pe Aeroportul Internațional Chișinău

Pista principală a fost redeschisă pe Aeroportul Internațional Chișinău După două luni de lucrări de reabilitare, pista principală a Aeroportului Internațional Chișinău 08/26 a...

Medvedev cere o ofensivă rusă spre Kiev și Odesa incursiunea forţelor ucrainene în regiunea Kursk

Medvedev cere o ofensivă rusă spre Kiev și Odesa incursiunea forţelor ucrainene în regiunea Kursk Moscova trebuie să înceapă o ofensivă asupra Kievului şi a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.