X

Kim Jong-un a supravegheat testarea unei ‘arme noi’

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat din nou testarea unei noi arme vineri dimineaţă, informează sâmbătă agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA, relatează Reuters, scrie agerpres.

Coreea de Nord a lansat cel puţin două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune vineri, a anunţat armata sud-coreeană, a şasea rundă de tiruri de la sfârşitul lui iulie, care complică eforturile de relansare a convorbirilor între SUA şi Coreea de Nord privind denuclearizarea Phenianului.

Citește și : Jeffrey Epstein avea oasele gâtului zdrobite (media)

Stephen Biegun, trimisul special SUA pentru Coreea de Nord, se va deplasa săptămâna viitoare în Japonia şi Coreea de Sud pentru a coordona eforturile de a asigura denuclearizarea Coreei de Nord, a anunţat vineri Departamentul de Stat.

Informaţia despre deplasarea lui Biegun a apărut după ce preşedintele Donald Trump a declarat sâmbătă trecută că liderul nord-coreean l-a asigurat că este gata să reia convorbirile privind denuclearizarea ţării cu SUA şi că va pune capăt recentelor teste cu rachete imediat ce manevrele militare comune SUA-Coreea de Sud din această lună vor lua sfârşit.

Phenianul a protestat împotriva manevrelor comune SUA-Coreea de Sud, care au început săptămâna trecută, numindu-le o repetiţie pentru război.

Un oficial de la Ministerul Apărării din Seul a declarat vineri că este posibil ca Phenianul să fi tras cu acelaşi tip de rachetă pe care l-a utilizat pe 10 august, despre care a afirmat şi atunci că reprezintă “o armă nouă”.

Citește și : Justiţia austriacă abandonează ancheta împotriva serviciilor secrete germane

Săptămâna trecută, Trump a minimalizat recentele teste cu rachete ale Coreei de Nord, afirmând că nu încalcă angajamentul lui Kim Jong Un de a renunţa la testele nucleare şi balistice cu rază lungă de acţiune. Trump a mai spus că tocmai a primit o “scrisoare foarte frumoasă” de la liderul nord-coreean, precizând că s-ar putea întâlni din nou cu el.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudKim Jong UnPhenian
Categorii: Știrile zilei