Kim Jong Un a vizitat mausoleul Kumsusan din Phenian

Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat Palatul Kumsusan din Phenian cu prilejul comemorării a 26 de ani de la moartea lui Kim Ir Sen, bunicul său şi fondatorul ţării, au relatat miercuri media de stat preluate de Kyodo, potrivit agerpres.

La cea mai recentă aniversare a naşterii lui Kim Ir Sen, pe 15 aprilie – zi cunoscută ca Ziua Soarelui în Coreea de Nord – media de stat nu a spus nimic despre vreo vizită a lui Kim Jong Un la Kumsusan, ceea ce a stârnit speculaţii că tânărul lider al regimului de la Phenian ar avea probleme de sănătate.


Citește și: Masca devine OBLIGATORIE în Catalonia

Palatul Kumsusan este mausoleul unde sunt păstrate trupurile îmbălsămate ale lui Kim Ir Sen şi ale fiului său Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong Un.

Agenţia de presă nord-coreeană nu a precizat când anume a avut loc vizita la mausoleu a lui Kim Jong Un, menţionând doar că aceasta s-a produs “cu ocazia” comemorării de la 8 iulie.

Citește și: SUA se retrag oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii

De când a devenit liderul suprem al Coreei de Nord, în decembrie 2011, după decesul tatălui său, media de stat nord-coreene relatează în fiecare an despre vizitele lui Kim Jong Un la palat, în momente-cheie.

Unele surse diplomatice au indicat că este posibil ca mai devreme în acest an Kim Jong Un să fi plecat de la Phenian ca măsură de precauţie în faţa coronavirusului, cu toate că această ţară a susţinut că nu a înregistrat cazuri de contaminare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat Marina Tauber va fi apărată în dosarul privind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.