Kim Jong Un i-a trimis o scrisoare lui Trump, de ziua preşedintelui american

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că a primit urări de ziua de naştere într-o “scrisoare foarte prietenoasă” trimisă de liderul nord-coreean Kim Jong Un, relatează dpa, potrivit agerpres.

Preşedintele nu a dat alte detalii cu privire la scrisoare după ce un reporter l-a întrebat despre Coreea de Nord în timpul unei întâlniri cu presa la Casa Albă.


Citeşte şi: Rusia a fost reprimită în APCE

Trump a sărbătorit cea de-a 73-a aniversare pe 14 iunie şi nu s-a precizat când a primit scrisoarea. El a reiterat faptul că Republica Populară Democrată Coreeană “are un viitor fenomenal”.

Agenţia de presă nord-coreeană ACTC a anunţat cu o zi înainte că liderul nord-coreean a primit o scrisoare personală de la Trump. Potrivit ACTC, conţinutul mesajului transmis de Trump nu a fost dezvăluit, în timp ce Kim a vorbit despre “un conţinut excelent”.

Trump intenţionează să ajungă la Seul sâmbătă pentru convorbiri privind programul nuclear nord-coreean, potrivit biroului preşedintelui sud-coreean Moon Jae In. El va face această călătorie după ce va participa la summitul G20 în Japonia.

Citeşte şi: Trump este acuzat din nou de VIOL: ‘NU este genul meu de femeie!’

Discuţii urmează să aibă loc duminică şi se vor concentra pe durabilitatea păcii prin “denuclearizarea completă” a Peninsulei Coreea. De asemenea, în cadrul reuniunii se va discuta cu privire la consolidarea alianţei dintre SUA şi Coreea de Sud.

Negocierile privind programul nuclear nord-coreean au stagnat de la summitul care a avut loc în februarie, la Hanoi, între Trump şi liderul nord-coreean şi care s-a încheiat fără rezultat. Tensiunile dintre cele două ţări au crescut în contextul în care SUA continuă să ceară Phenianul să renunţe la armele nucleare, în timp ce Coreea de Nord cere ridicarea sancţiunilor internaţionale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.