Kim Jong-Un A INSPECTAT în mare secret graniţa cu Coreea de Sud

Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a vizitat o unitate militară în apropierea frontierei intercoreene luna aceasta, când nu a apărut în public timp de 15 zile, au indicat marţi surse ale guvernului de la Seul, citate de Yonhap, conform agerpres.

La începutul lunii august, Kim a efectuat o inspecţie care nu a fost acoperită de mass-media de stat la respectiva unitate militară, amplasată la aproximativ 1 km distanţă de un punct de grăniceri al Coreii de Sud (GOP) în partea centrală a frontierei dintre cele două Corei.


Nu se ştie exact ce a făcut liderul nord-coreean în cadrul acestei inspecţii, dar armata sud-coreeană consideră puţin obişnuită această inspecţie, vorbind despre un demers ascuns în eventualitatea unor provocări tactice din partea Coreii de Nord.

Citeşte şi: Procurorii anticorupţie AU DAT IAMA în guvernul de la Chişinău. Patru persoane au fost reţinute

Un responsabil militar sud-coreean afirmă că unitatea de frontieră inspectată de Kim este înconjurată de zone montane şi cursuri de apă, un cadru natural ce favorizează posibilitatea unor provocări din partea armatei nord-coreene.

Vizita secretă a lui Kim Jong-Un ar fi avut loc înainte de 14 august, când acesta a inspectat postul de comandă al forţelor strategice. În acea perioadă, liderul de la Phenian a anunţat amânarea lansării unor rachete înspre zona insulei americane Guam.

Din 30 iulie, când a sărbătorit testul reuşit cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), Kim Jong-Un nu a mai apărut în public timp de 15 zile.

Luni, Coreea de Sud şi SUA au început exerciţii militare comune pe o perioadă de zece zile, denunţate de Phenian drept o repetiţie de invazie a Coreii de Nord.

Citeşte şi: Două trenuri de pasageri S-AU CIOCNIT în SUA. 42 de oameni sunt răniţi – FOTO/VIDEO

Armata nord-coreeană a ameninţat marţi că este pregătită să aplice represalii “nemiloase” împotriva Coreii de Sud şi a Statelor Unite în contextul acestor exerciţii anuale denumite Ulchi Freedom Guardian.

Forţele armate nord-coreene care staţionează în apropiere de Panmunjom, pe linia de demarcare dintre cele două Corei, au declarat că SUA au ignorat avertismentele sale de a face o alegere corectă, ceea ce justifică “pedeapsa nemiloasă” a Phenianului, a relatat agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, citată de Yonhap.

“SUA vor fi în întregime responsabile pentru consecinţele catastrofale provocate de astfel de manevre de război agresive pentru că au ales confruntarea militară (cu Coreea de Nord)”, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene într-o declaraţie difuzată în limba engleză de KCNA.

Tensiunile dintre Phenian şi Washington s-au intensificat după ce preşedintele american Donald Trump şi regimul de la Phenian au făcut schimb de declaraţii belicoase, sugerând posibilitatea unor atacuri militare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.