X

Kim Jong Un nu lasă nimic la voia întâmplării: Liderul de la Phenian a supervizat ultimul test cu rachete

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat miercuri testele unui nou sistem de tir multiplu de rachetă, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, relatează AFP, ştire preluată şi de news.ro.

Kim Jong Un ”a condus un tir de testare a unui sistem de lansare multiplă de rachete ghidate de calibru mare la 31 iulie”, a anunţat KCNA.

Citeşte şi: Trump îi întinde o mână de ajutor lui Putin

Coreea de Sud a anunţat miercuri că Phenianul a lansat două ”rachete balistice”, la câteva zile după tirul altor proiectile cu rază scurtă de acţiune, în semn de protest faţă de exerciţii militare comune sud-coreeano-americane prevăzute în august.

Liderul nord-coreean şi-a ”exprimat în mod repetat satisfacţia faţă de rezultatul tirurlui de testare” şi a mulţumit oamenilor de ştiinţă şi personalului care a ”construit alt sistem magnific de lansare multiplă de rachete în stil coreean”, potrivit KCNA.

Agenţia nu prezintă detalii despre sistemul de lansare respectiv.

Citeşte şi: După 14 ani de polemici, Olanda INTERZICE vălul islamic

În iunie, Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump au convenit, într-o întâlnire-surpriză în Zona Demilitarizată (DMZ), care împarte peninsula, să reia discuţii cu privire la programul nuclear al Phenianului.

Însă acest angajament nu s-a concretizat până în prezent, iar Coreea de Nord a avertizat recent că procesul ar putea deraia în cazul în care manevrele comune se desfşoară aşa cum s-a prevăzut în Coreea de Sud.

Tags: Coreea de NordKim Jong UnPhenianrachetezona demilitarizată (DMZ)
Categorii: Știrile zilei