Kim Jong-Un: Prin dezvoltarea arsenalului nuclear, Coreea de Nord a devenit o țară `mai sigură`

Publicat:

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a apreciat drept o “mare victorie” cel de-al şaselea test nuclear realizat de ţara sa duminica trecută şi a lăudat munca oficialilor şi experţilor care l-au realizat, informează agenţia de stat KCNA, preluată duminică de EFE.

În cadrul unui eveniment desfăşurat aparent sâmbătă la Phenian, care a coincis cu cea de-a 69-a aniversare a înfiinţării Coreei de Nord, Kim a spus că testul nuclear a fost o “mare victorie câştigată de poporul coreean cu costul sângelui său”.


Pe 3 septembrie, armata nord-coreeană a efectuat cel de-al şaselea său şi cel mai puternic test nuclear cu o bombă cu hidrogen, fapt ce a declanşat o condamnare puternică din partea comunităţii internaţionale şi a sporit tensiunea în regiune.

Recepţia, la care au luat parte de asemenea oameni de ştiinţă şi ofiţeri, a servit pentru a sărbători succesul testului atomic şi pentru a-i lăuda pe “acei care şi-au îndeplinit sarcina cu realism şi mândrie”, a subliniat KCNA.

Mass-media de la Phenian au profitat sâmbătă de festivităţile de aniversare a creării Coreei de Nord pentru a revendica statutul acesteia de “naţiune nucleară invincibilă”, mai scrie EFE.

Prin intermediul principalului ziar nord-coreean, Rodong Sinmun, regimul lui Kim Jong-Un a susţinut că armele nucleare fac din Coreea de Nord o ţară “mai sigură” iar aceasta ar trebui să continue dezvoltarea unui arsenal mai sofisticat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.