Kirilo Budanov, omul care a prevăzut invazia rusă

Publicat:

Acum aproape un an, trupele lui Vladimir Putin invadau Ucraina spre surprinderea lumii întregi. Dar un consilier apropiat al preşedintelui Zelenski o prevazuse.

 

Pe 24 februarie, Rusia invada Ucraina sub ochii lumii întregi. Kirilo Budanov, şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene prevăzuse acest atac şi atunci s-a închis de cu seară împreună cu soţia în biroul lui. El mai ştia că acest asalt va avea loc în jur de ora 4 dimineaţa.


Citește și : Lavrov susţine că Occidentul intenţionează să transforme Republica Moldova în ‘următoarea Ucraină’

El explică pentru “Washington Post” că îi era aproape teamă să nu se întâmple şi că viitorul ţării depindea de asta. De atunci, militarul a putut analiza strategiile militare ale Rusiei, scrie LA LIBRE BELGIQUE, potrivit RADOR.

 Rusia, tot agresivă în 2023

 În opinia lui Budanov, Rusia va dori întotdeauna să cucerească teritorii agresiv, în special în regiunile Doneţk şi Lugansk. Nu va fi, după părerea lui, o nouă ofensivă care să vină pe la nord. El explică faptul că este vorba de o încercare de diversiune şi împărţire a trupelor ucrainene.

Citește și : Tancurile Ucrainei nu vor face ‘mare brânză’ în absența avioanelor militare moderne

El speră că ţara sa, Ucraina, va recuceri Crimeea, pe care Rusia o revendică şi a anexat-o din 2014.

În încheiere, părerea lui despre Vladimir Putin şi utilizarea armei nucleare de către el este fără apel: “Este o tactică destinată să descurajeze. Rusia este o ţară de la care te poţi aştepta la multe lucruri, dar nu la idioţenie pur şi simplu. Un atac nuclear ar duce nu numai la înfrângerea militară a Rusiei, ci şi la prăbuşirea ţării. Şi ei o ştiu foarte bine”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.