X

Kirsten Gillibrand se va înscrie în cursa electorală pentru Casa Albă

Senatoarea americană Kirsten Gillibrand a declarat pentru postul CBS, în cadrul unei emisiuni, că va depune documentaţia pentru a înfiinţa o comisie de explorare pentru candidatura din partea democraţior la alegerile prezidențiale din 2020, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Prezentatorul emisiunii, în timpul înregistrării unui episod care va fi difuzat marți seara, a întrebat-o pe Gillibrand, care a făcut demersurile pentru a începe o campanie prezidențială, dacă are ceva ce ar vrea să anunțe.

Citeşte şi: Ca-n filme! El Chapo l-a mituit pe fostul preşedinte mexican cu o sumă colosală

“Da. Voi întruni în seara asta o comisie de explorare pentru preşedinţia Statelor Unite”, a spus senatorul de New York.

Formarea unui comitet de explorare îi va permite lui Gillibrand, 52 de ani, care este cunoscut pentru eforturile sale de a schimba modul în care Congresul se ocupă de acuzațiile de hărțuire sexuală și a devenit o voce proeminentă în rândul mișcării MeToo, pentru a începe strângerea de fonduri și organizarea campaniei.

Citeşte şi: Parlamentarii britanici pregătesc o încercare de amânare a Brexit-ului

“Voi candida pentru funcția de președinte al Statelor Unite pentru că, în calitate de tânără mamă, voi lupta pentru copiii altora la fel de dur ca și cum aș lupta pentru mine”, a spus Gillibrand.

Democratul de Texas, Julian Castro, fost primar al orașului San Antonio și cel mai înalt oficial american din domeniul locuințelor, şi-a lansat sâmbătă, în mod oficial, candidatura la Casa Albă. Fostul Reprezentant al SUA, John Delaney, şi-a anunţat candidatura de mai mult de un an. Senatorul de Massachusetts, Elizabeth Warren, a format o comisie de explorare luna trecută, iar reprezentantul Tulsi Gabbard a declarat vineri că va candida la funcția de președinte.

Tags: alegeri prezidentialeCasa AlbademocratiKirsten GillibrandSUA
Categorii: Știrile zilei