Klaus Iohannis pleacă la Riga de unde va susţine cauza R. Moldova

Publicat:

Klaus Iohannis pleacă la Riga de unde va susţine cauza R. Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, pleacă marți în Letonia, la Summitul Formatului București 9 (B9). Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la București, în cadrul reuniunii liderul de la Cotroceni va reitera necesitatea continuării măsurilor de sprijin pentru partenerii cei mai expuși din regiune, precum Republica Moldova.

Klaus Iohannis va coprezida summitul alături de președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs, și de președintele Poloniei, Andrzej Duda. La eveniment va participa, de asemenea, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.


Citeşte şi: Cum ar putea arăta viitorul Parlament European – Stiripesurse.md

Reuniunea la nivel înalt a statelor din Formatul București 9 se desfășoară cu o lună înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, care marchează împlinirea a 75 de ani de la înființarea Alianței.
Liderii vor avea, la Riga, oportunitatea unui schimb aprofundat de opinii cu privire la obiectivele majore și principalele rezultate preconizate pentru Summitul de la Washington, cu accent pe consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, precum și pe intensificarea sprijinului pentru Ucraina.

Klaus Iohannis pleacă la Riga de unde va susţine cauza R. Moldova

Agenda discuțiilor va viza, astfel, continuarea implementării deciziilor Aliate adoptate în cadrul celor mai recente Summituri NATO, inclusiv în ceea ce privește angajamentele de investiții și cheltuieli pentru Apărare, precum și sprijinul multidimensional acordat Ucrainei.

Totodată, președintele României va pleda, în acest context, pentru o atenție sporită asupra situației de securitate din regiunea Mării Negre, adaptată evoluțiilor din ultima perioadă, și importanței strategice a acestei zone pentru securitatea Aliaților, care a fost consacrată în Conceptul Strategic al NATO din 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sabalenka, acuzând probleme la umăr, s-a retras din turneul de la Wimbledon

Sabalenka, acuzând probleme la umăr, s-a retras din turneul de la Wimbledon Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (3 WTA) a fost forţată să se...

Recensământ 2024: 2,4 mil de persoane și 1,64 mil de locuințe, recenzate până la 30 iunie

Recensământ 2024: 2,4 mil de persoane și 1,64 mil de locuințe, recenzate până la 30 iunie Până la finele zilei de 30 iunie 2024, în...

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții În a doua jumătate a lunii...

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.