‘Kompasu’ MĂTURĂ Filipinele! Cel puţin 13 oameni au murit şi alţi 9 sunt dispăruţi

Publicat:

Bilanţul furtunii tropicale Kompasu care a lovit Filipine a crescut la 13 morţi şi nouă dispăruţi, a anunţat miercuri guvernul de la Manila, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

Consiliul Naţional pentru Reducerea şi Gestionarea Riscurilor de Dezastre a declarat că majoritatea deceselor au fost cauzate de alunecările de teren şi de inundaţiile care au afectat regiunile nordice din Filipine şi Palawan, o provincie a arhipelagului situată în largul insulei Luzon.


Citeşte şi: GREŞIT din nou: 50 de ani de predicții ECO-apocaliptice eșuate – Black News

Furtuna tropicală, care a părăsit marţi teritoriul arhipelagului filipinez, a declanşat viituri şi alunecări de teren. Circa 2.000 de persoane au fost evacuate.

Au fost înregistrate pagube însemnate în regiunile din nordul ţării, a precizat agenţia. Daunele din agricultură au fost estimate la 9,7 milioane de dolari americani.

Furtuna tropicală Kompasu, care a atins luni zona de uscat, a fost al 13-lea ciclon tropical care a lovit Filipinele în acest an.

Citeşte şi: ATAC ARMAT într-un oficiu poştal din SUA! Trei oameni au murit! – Black News

Taifunurile şi furtunile tropicale lovesc în mod regulat arhipelagul filipinez – care se întinde pe centura taifunurilor din vestul Oceanului Pacific – provocând moartea a sute de persoane şi daune de miliarde de dolari, notează Xinhua.

Aproximativ 20 de taifunuri afectează teritoriul ţării din Asia de Sud-Est în fiecare an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se caută investitori pentru SA „Termoelectrica”. UIPE anunță licitație internațională repetată

Se caută investitori pentru SA „Termoelectrica”. UIPE anunță licitație internațională repetată Unitatea de Implementare a Proiectelor în Energetică (UIPE) anunță procedură repetată de licitație internațională...

Igor Munteanu face recurs la hotărârea Curții de Apel Chișinău

Igor Munteanu face recurs la hotărârea Curții de Apel Chișinău Igor Munteanu, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), a depus astăzi cerere de recurs...

O maşină plină cu lemne tăiate ilegal a fost oprită în Ocniţa

O maşină plină cu lemne tăiate ilegal a fost oprită în Ocniţa În cadrul unor razii desfășurate recent, inspectorii de mediu din raionul Ocnița au...

Siegfried Muresan: „Susținem integrarea europeană a Republicii Moldova”

Siegfried Muresan: „Susținem integrarea europeană a Republicii Moldova” Președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Muresan, a avut o întrevedere cu președintele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.