Kosovo declară INDEZIRABIL un diplomat rus la Pristina

Publicat:

Un diplomat rus al ONU, acuzat de către autorităţile kosovare că a luat parte la confruntări cu poliţia marţi în nordul Kosovo, a fost declarat vineri indezirabil de către Pristina, relatează AFP, potrivit agerpres.

Rănit în cursul violenţelor izbucnite între populaţia din zone majoritar sârbe din Kosovo şi poliţia care efectua acolo o operaţiune împotriva contrabandei, Mihail Krasnoşcekov a fost transportat joi la un spital militar în Belgrad.


Citeşte şi: Kim Jong Un s-a întors ‘foc şi pară’ de la Hanoi şi i-a pedepsit aspru pe cei vinovaţi de eşecul summitului cu americanii

Autorităţile din Kosovo, care au cerut deja ridicarea imunităţii sale diplomatice la misiunea ONU (Minuk) pentru că s-a opus operaţiunii, au avertizat că nu-l mai vor pe teritoriul lor.

Premierul kosovar, Ramush Haradinaj, a explicat pe contul său de Facebook că diplomatul rus era suspectat de ”activităţi împotriva ordinii constituţionale din Kosovo, a valorilor universale, a păcii şi a stabilităţii”. Prin urmare, ”i s-a adus la cunoştinţă ordinul de a părăsi teritoriul Republicii Kosovo. Decizia intră în vigoare” imediat, a precizat premierul kosovar.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, l-a vizitat vineri pe diplomatul rus.

Din Moscova, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a denunţat ”comportamentul absolut inacceptabil ” al Pristinei ”care nu poate fi cu nimic justificat”.

Citeşte şi: Atac cu cuţitul în centrul Ierusalimului: Doi israelieni se zbat între viaţă şi moarte!

Operaţiunea de marţi a poliţiei kosovare a avut loc îndeosebi în zone majoritar sârbe din nordul Kosovo, unde Pristina întâmpină dificultăţi în a-şi impune suveranitatea. Considerată drept o provocare de către Belgrad, ea intervine într-o perioadă de mari tensiuni între cele două părţi.

Populaţia sârbă se opune violent poliţiştilor, dintre care doi au fost răniţi cu gloanţe în comuna Zubin Potok (nord), unde au fost ridicate baricade şi unde a fost arestat diplomatul rus.

Moscova a denunţat ”un act scandalos”, în timp ce Minuk a denunţat ”o recurgere la forţă excesivă din punct de vedere al normelor admise”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.