Kosovo RESPINGE uniunile civile pentru cuplurile gay

Publicat:

Parlamentul de la Priştina a respins miercuri un proiect de lege care autoriza uniunile civile pentru cuplurile de acelaşi sex, transmite AFP, potrivit agerpres.

După ore de dezbateri aprinse, doar 28 din cei 120 de parlamentari kosovari au votat în favoarea acestui proiect propus de guvernul premierului de stânga Albin Kurti.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Japonia (VIDEO)! Patru oameni au murit şi peste 100 de răniţi! – Black News

Textul respins face parte dintr-o vastă reformă a codului civil susţinută de Uniunea Europeană la care Kosovo, fostă provincie sârbă care şi-a declarat independenţa în 2008, doreşte să adere în viitor.

Numeroşi deputaţi ai partidului prim-ministrului, Vetevendosje, au votat împotrivă. Este cazului deputatei Labinote Demi Murtezi, care consideră “acceptabilă doar căsătoria persoanelor de sex opus”.”Orice legătură diferită de această combinaţie este considerată depravare şi degenerare morală”, a declarat deputata în timpul dezbaterii.

Anterior, premierul Albin Kurti i-a invitat pe deputaţi să adopte acest proiect pentru că “drepturile ne aparţin, ele aparţin tuturor”.

În opinia ziarului Express,”homofobia a triumfat în Adunarea din Kosovo”.

În pofida unui curs ferm în direcţia Occidentului, Kosovo, unde peste 90% din locuitori sunt musulmani, rămâne o societate în mare măsură tradiţionalistă.

La începutul lunii martie, biroul Uniunii Europene la Priştina a îndemnat parlamentul să adopte această reformă care vizează şi alte domenii, precum drepturile minorităţilor sau lumea afacerilor.

Citeşte şi: Ruşii blochează navigaţia în nord-vestul Mării Negre – Black News

“Eşecul adoptării codului civil va avea repercusiuni negative grave asupra multor aspecte ale vieţii cetăţenilor şi companiilor kosovare, precum şi asupra dezvoltării economice a Kosovo”, se avertizează într-un comunicat al biroului UE în Kosovo.

Independenţa Kosovo a fost recunoscută până acum de aproximativ 100 de ţări, inclusiv de SUA şi de majoritatea statelor membre ale UE, dar nu şi de Serbia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.