Kovesi ne îndeamnă să continuăm reforma Justiţiei

Publicat:

Kovesi ne îndeamnă să continuăm reforma Justiţiei

Reforma justiției și lupta împotriva corupției, inițiate de autoritățile de la Chișinău, trebuie să continue fiind parte a procesului de aderare la Uniunea Europeană (UE), iar evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor trebuie finalizată cât mai curând, a declarat șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, într-o conferință de presă cu jurnaliști moldoveni, la Luxemburg.

Vezi şi: VIDEO – Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb şi un Biden confuz – Stiripesurse.md


Fostul procuror general în România și ulterior șefa Direcției Naționale Anticorupție, Kovesi, a precizat că rezistența din interiorul sistemului este problema majoră cu care s-a confruntat și România.

Kovesi ne îndeamnă să continuăm reforma Justiţiei

„A fost una dintre problemele pe care și eu le-am întâmpinat, rezistența la schimbare, de foarte multe ori, este extrem de dificil să lupți cu asta, este și o problemă de mentalitate atunci când vorbim de corupție. Dar atunci când vorbim de corupție, oamenii au așteptări foarte mari de la sistemul judiciar”, a declarat șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi.

Combaterea corupției este responsabilitatea întregii societăți, susține Codruța Kövesi, contează prevenirea, educația și, bineînțeles, investigațiile. O singură condamnare de rezonanță nu rezolvă problema, a declarat șefa Parchetului European.

Kovesi ne îndeamnă să continuăm reforma Justiţiei

„Este o luptă care nu are sfârșit, este o luptă pe care trebuie să o duci continuu, zi de zi cu mult efort, de toată lumea. Procurorii nu au voie nici să se odihnească, nu au voie să plece în vacanță, nu au voie să-și închidă biroul să zică: gata, am arestat acum trei miniștri sau trei membri ai parlamentului sau trei oameni de afaceri și am rezolvat corupția. Nu. Este o luptă care trebuie dusă continuu de toată lumea, nu doar de cei din justiție”, a punctat Laura Codruța Kovesi.

Codruța Kovesi este șefa Parchetului European din 2019. Această structură investighează fraudele cu fonduri europene. Parchetul are competențe care vizează și țări din vecinătatea uniunii, inclusiv Republica Moldova, cu care cooperează și are deja investigații comune. Codruța Kovesi a fost procuror general în România și ulterior șefa Direcției Naționale Anticorupție. Mandatul său a sporit considerabil încrederea în justiție până la 60 de procente în 2016.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, este politicianul favorit să-l...

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.