Krasnoselski despre serviciul militar în Transnistria: A făcut progrese semnificative

Publicat:

Krasnoselski despre serviciul militar în Transnistria: A făcut progrese semnificative

Așa-zisul președinte al regiunii separatiste Transnistria, Vadim Krasnoselski, a făcut declarații cu privire la serviciul militar în regiunea separatistă.

Krasnoselski a a afirmat că așa-zisul minister al Apărării din Transnistria a realizat „un pas semnificativ” în ceea ce privește îmbunătățirea bazei materiale și tehnice, crearea unor condiții bune pentru efectuarea serviciului militar și eliminarea fenomenului de abuzuri ierarhice („dedovșina”).


El a adăugat că, datorită acestor progrese, serviciul militar a devenit mai atractiv. Krasnoselski a subliniat, de asemenea, importanța creării unui sistem complet de pregătire a cadrelor militare, menționând îmbunătățirea infrastructurii atât a Liceului Suvorov, cât și a Institutului Militar din Transnistria.

Amintim că, Moldova, pe atunci încă sovietică, a trecut de la grafie chirilică la grafie latină pe 31 august 1989, când la Chișinău a avut loc Marea Adunare Națională. În 2023, limba oficială a R. Moldova a fost redenumită în Constituție și în toate actele normative și legislative ale țării din „moldovenească” în „română”.

Regiunea transnistreană este unicul loc unde mai este funcțională „limba moldovenească” cu grafie chirilică, așa ca pe timpul Uniunii Sovietice.

Odată cu autoproclamarea „Republicii Moldovenești Nistrene”, pe care nu a recunoscut-o nicio țară din lume, au fost instituite și limbile oficiale ale pretinsului stat: rusa, ucraineana și „moldoveneasca”.

În 2021, liderul regiunii, Vadim Kransoselski, spunea: „La noi există limba moldovenească, etnia moldovenească și cultura moldovenească. Cât există Transnistria, există și limba moldovenească”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Ion Ceban și echipa MAN au spus “DA” pentru integrarea europeană

Ion Ceban și echipa MAN au spus "DA" pentru integrarea europeană Ion Ceban, liderul formațiunii Mișcarea Alternativa Națională (MAN), împreună cu echipa sa, au...

În perioada 06 – 12 septembrie 2024, au activat peste 1046 de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii publice

În perioada 06 - 12 septembrie 2024, au activat peste 1046 de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii publice Astfel, au fost acoperite în total...

România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25 În perioada 1 iulie – 8 septembrie 2024, România a...

În Chișinău se așteaptă precipitații egale cu trei luni din 2023. Care sunt riscurile

În Chișinău se așteaptă precipitații egale cu trei luni din 2023. Care sunt riscurile „Mâine în Chișinău o să plouă cu găleata - 50 mm....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.