X

Kremlinul acuză Londra că nu vrea să audă răspunsurile Rusiei în cazul Skripal

Refuzul ambasadorului Marii Britanii în Rusia de a participa la o reuniune organizată miercuri de diplomaţia rusă cu privire la cazul Skripal demonstrează că Londra ‘nu vrea să audă răspunsurile’ Moscovei la întrebările sale, a acuzat Kremlinul, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

‘Este o nouă manifestaţie elocventă a unei situaţii absurde în care se pun întrebări, dar nu se doreşte să se asculte răspunsurile’, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Citeşte şi: Ambasadorul UK în Rusia refuză să ia parte la o reuniune a diplomaţilor din Moscova

Înainte de aceasta, o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Marii Britanii la Moscova, Zeenat Khanche, a anunţat că ambasadorul Marii Britanii în Rusia, Laurie Bristow, nu va participa la reuniunea organizată miercuri de Ministerul de Externe rus pentru a prezenta punctul de vedere al Moscovei în cazul otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal la Salisbury, în sudul Angliei. Ambasada va fi reprezentată de un funcţionar la “nivel operaţional”, a adăugat ea, refuzând să ofere detalii.

Rusia i-a convocat pe ambasadorii străini acreditaţi pe teritoriul său să participe miercuri, la orele 12:00 GMT, la o ‘întâlnire cu responsabili şi experţi ai Departamentului însărcinat cu probleme de neproliferare şi control de arme’ la Ministerul Afacerilor Externe rus.

Citeşte şi: Serghei Lavrov ameninţă Londra cu represalii

În timpul acestei întrevederi, diplomaţia rusă intenţionează să-şi prezinte punctul de vedere cu privire la otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei şi a fiicei acestuia, Iulia, în 4 martie, la Salisbury, şi referitor la acuzaţiile Londrei la adresa Moscovei.

Cazul Skripal a provocat o gravă criză în relaţiile deja glaciare între Moscova şi Occident şi a fost urmată de expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi de pe teritoriul britanic şi de îngheţarea relaţiilor bilaterale. 

Tags: ambasadorDmitri PeskovkremlinLaurie Bristowlondramarea britaniemoscovarusiaSerghei Skripal
Categorii: Știrile zilei