X

Kremlinul amenință direct Chișinăul: Nu mai sprijiniți profund Ucraina!

Kremlinul amenință direct Chișinăul: Nu mai sprijiniți profund Ucraina!

Prin vocea purtătoarei de cuvânt Maria Zaharova, Ministerul rus al Afacerilor Externe amenință Chișinăul, căruia îi cere să nu se mai implice în sprijinirea Ucrainei.

Această nouă amenințare vine după o serie întreagă de alte amenințări la adresa Republicii Moldova, la care au recurs oficialii ruși după invadarea Ucrainei, transmite Tvr Moldova.

Într-un mesaj public pe Telegram al agenției oficiale de presă de la Moscova, TASS, se arată că Maria Zaharova reia tezele propagandistice conform cărora Occidentul atrage în mod activ Republica Moldova în conflictul din Ucraina.

Kremlinul amenință direct Chișinăul: Nu mai sprijiniți profund Ucraina!

„Occidentul continuă să atragă în mod activ Moldova în conflictul din Ucraina, iar Federația Rusă constată transformarea Moldovei într-un anexă logistică a regimului de la Kiev. Rusia avertizează Chișinăul să evite continuarea implicării în procesul de sprijinire a Ucrainei”, a mai spus Zaharova.

Amintim că această poziție a Externelor de la Moscova vine după o altă serie de amenințări lansate la adresa Chișinăului în ultima perioadă.

Astfel, pe 11 aprilie, MAE rus amenința că apropierea de NATO ar însemna pierderea suveranității Republicii Moldova.

Citeşte şi: Ucraina a BOMBARDAT furibund Crimeea! Zeci de ruşi ar fi murit sau au fost răniţi

Pe 27 iulie, Moscova amenința cetăţenii Republicii Moldova că vor resimţi efectele răspunsului Rusiei la decizia autorităţilor de la Chişinău de a reduce numărul de diplomaţi ai Ambasadei acestei ţări, ca urmare a acţiunilor de spionaj.

Iar pe 15 august, Ministerul rus de Externe a reacționat printr-o amenințare la adresa Chișinăului după ce, pe 14 august, 45 de diplomați ruși au fost nevoiți să părăsească Republica Moldova.

Tags: chisinauMaria Zaharovamoscovarepublica moldovarusia
Categorii: PoliticăȘtirile zilei