Kremlinul ameninţă să ‘demilitarizeze’ viitoarea uzină pentru fabricarea de drone Bayraktar în Ucraina

Publicat:

Kremlinul a ameninţat marţi să “demilitarizeze” viitoarea uzină turcă pentru fabricarea de drone Bayraktar dacă aceasta va fi construită în Ucraina, la o zi după ce ambasadorul ucrainean la Ankara, Vasili Bodnar, anunţase într-un interviu pentru RBC.ua că producătorul dronei turceşti Bayraktar a achiziţionat deja un teren în Ucraina pentru ridicarea viitoarei uzine de fabricare a unor astfel de drone, uzină pe care a şi proiectat-o deja, intenţionând să ducă până la capăt acest proiect, potrivit Unian şi agerpres.

“Faptul de a construi un astfel de obiectiv, care, desigur, va intra imediat sub incidenţa ‘demilitarizării’ va prelungi doar suferinţa ucrainenilor, dar nu-i va ajuta să evite ceea ce este scopul operaţiunii speciale militare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, sugerând că Moscova intenţionează să distrugă viitoarea uzină de drone Bayraktar din Ucraina.


Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus omologului său turc Recep Tayyip Erdogan să stabilească producţia de drone de atac Bayraktar în Rusia.

Haluk Bayraktar, şeful companiei de drone Baykar, a exclus categoric luna trecută posibilitatea livrării de astfel de echipamente Rusiei, afirmând că, la fel ca Ankara, şi compania sa susţine Ucraina în războiul cu Moscova.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova afirmă constant că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare şi demilitarizare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.