X

Kremlinul ameninţă să ‘demilitarizeze’ viitoarea uzină pentru fabricarea de drone Bayraktar în Ucraina

Kremlinul a ameninţat marţi să “demilitarizeze” viitoarea uzină turcă pentru fabricarea de drone Bayraktar dacă aceasta va fi construită în Ucraina, la o zi după ce ambasadorul ucrainean la Ankara, Vasili Bodnar, anunţase într-un interviu pentru RBC.ua că producătorul dronei turceşti Bayraktar a achiziţionat deja un teren în Ucraina pentru ridicarea viitoarei uzine de fabricare a unor astfel de drone, uzină pe care a şi proiectat-o deja, intenţionând să ducă până la capăt acest proiect, potrivit Unian şi agerpres.

“Faptul de a construi un astfel de obiectiv, care, desigur, va intra imediat sub incidenţa ‘demilitarizării’ va prelungi doar suferinţa ucrainenilor, dar nu-i va ajuta să evite ceea ce este scopul operaţiunii speciale militare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, sugerând că Moscova intenţionează să distrugă viitoarea uzină de drone Bayraktar din Ucraina.

Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus omologului său turc Recep Tayyip Erdogan să stabilească producţia de drone de atac Bayraktar în Rusia.

Haluk Bayraktar, şeful companiei de drone Baykar, a exclus categoric luna trecută posibilitatea livrării de astfel de echipamente Rusiei, afirmând că, la fel ca Ankara, şi compania sa susţine Ucraina în războiul cu Moscova.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova afirmă constant că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare şi demilitarizare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Tags: ankaraBayraktarDmitri PeskovdroneHaluk BayraktarRecep Tayyip ErdoganrusiaturciaucrainaVasili BodnarVladimir Putin
Categorii: Război in Ucraina