Kremlinul anunță că nu va ajuta SUA să decodifice mesajul lui Putin despre Kamala Harris

Publicat:

Kremlinul anunță că nu va ajuta SUA să decodifice mesajul lui Putin despre Kamala Harris

Vladimir Putin a anunțat joi, zâmbind cu subînțeles, că o susține pe Kamala Harris la alegerile prezidențiale din SUA, pentru că așa a îndemnat fostul candidat democrat și actual președinte Joe Biden. Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că nu îi va ajuta pe colegii străini să înțeleagă ce a vrut să transmită cu adevărat președintele Rusiei, scrie Tass.

Principalul comunicator al lui Vladimir Putin a refuzat să explice ce anume a vrut să spună președintele rus joi, când a vorbit despre alegerile prezidențiale din SUA și despre oamenii aflați în cursa pentru Casa Albă, Kamala Harris și Donald Trump, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Vorbind la un forum economic din Vladivostok, Putin a declarat „ironic” (un cuvânt folosit de agenția Tass, n.r.) că Moscova o susține pe Harris după ce actualul președinte american Joe Biden a renunțat la cursa prezidențială.

Președintele rus, mai scrie Tass, a glumit spunând că, din moment ce Harris „râde atât de expresiv și contagios”, înseamnă că „îi merge bine”. De asemenea, Putin a remarcat tot în glumă că Harris, care este într-o dispoziție veselă, ar putea să se abțină de la a prezenta mesaje antirusești.

Ce a vrut să spună Putin cu acest lucru? Peskov a evitat să explice.

„Atunci când este întrebat despre afacerile internaționale, el le comentează. În ceea ce privește tonul, atunci, probabil, cei care sunt interesați de acest lucru în străinătate ar trebui să încerce să înțeleagă acest lucru, să nu-i privăm de această oportunitate”, a spus el, întrebat dacă președintele a vorbit în glumă sau serios.

Peskov a adăugat că subiectul Rusiei, din păcate, este parte integrantă a luptei politice din Statele Unite.

După episodul de joi, Sputnik, o agenție de știri deținută de statul rus, a sugerat că Putin a ironizat Partidul Democrat cu comentariile sale.

„Putin continuă să trolleze Partidul Democrat din SUA, „susținând-o” pe Kamala Harris pentru POTUS”, a scris Sputnik pe X, cunoscut anterior ca Twitter.

Între timp, editorul BBC News pentru Rusia, Steve Rosenberg, a intervenit și el pe X, observând că Kremlinul „va ști foarte bine” că o susținere publică din partea Moscovei ar putea afecta un candidat la președinția SUA în alegeri.

„Acesta este probabil motivul pentru care l-au susținut anterior pe Joe Biden și acum o susțin pe Kamala Harris”, a adăugat el.

Putin declarase la începutul acestui an, înainte ca Biden să se retragă din cursă, că îl preferă pe acesta în locul lui Trump, deoarece Biden era un politician mai previzibil, de „școală veche”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase și el în urmă cu câteva zile că nu există nicio perspectivă de îmbunătățire a relațiilor cu Washingtonul, dar că Rusia o consideră pe candidata democrată la președinția SUA, Kamala Harris, drept o opozantă mai previzibilă decât republicanul Donald Trump, relatează Reuters.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Deși au afirmat că alegerile americane sunt o chestiune internă a SUA, Putin și Peskov au oferit o varietate de opinii în momente diferite.

În februarie, de exemplu, Putin l-a lăudat pe Biden pentru predictibilitatea sa, dar a dezbătut și subiectul sensibil al capacității sale mentale pentru deținerea funcției de lider al Casei Albe.

În iunie, el a spus că Rusiei nu îi pasă cine va fi următorul președinte al SUA, dar că sistemul judiciar al SUA este în mod clar folosit într-o bătălie politică împotriva lui Trump.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De ce următoarea pandemie ar putea veni din Arctica. Rolul Rusiei

De ce următoarea pandemie ar putea veni din Arctica. Rolul Rusiei Zona arctică  se încălzește la o rată de patru ori mai rapidă decât media...

Primii martori în cazul omorului gravidei de la Orhei, audiați: Ce declară suspectul care ar fi violat-o și ucis-o

Primii martori în cazul omorului gravidei de la Orhei, audiați: Ce declară suspectul care ar fi violat-o și ucis-o Judecătorii au dat start evaluării probelor...

Marea Britanie va furniza Ucrainei în lunile următoare 650 de sisteme de rachete

Marea Britanie va furniza Ucrainei în lunile următoare 650 de sisteme de rachete Regatul Unit va furniza în următoarele luni 650 de sisteme de rachete...

La Guvern a fost inaugurată o bibliotecă inedită

La Guvern a fost inaugurată o bibliotecă inedită În preajma clădirii Executivului a fost inaugurat astăzi un spațiu public inedit denumit „Biblioteca Europeană”. Evenimentul are...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.