Kremlinul arată cu degetul spre Franţa şi Garmania, dar laudă Turcia

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul federal german Olaf Scholz nu manifestă “nicio dorinţă” să participe la o mediere în negocierile de pace asupra conflictului din Ucraina, a denunţat luni Kremlinul, informează AFP, potrivit agerpres.

“În ceea ce-i priveşte pe domnii Macron şi Scholz, în ultimul timp ei nu manifestă nicio dorinţă să asculte poziţia părţii ruse şi să participe la vreun efort legat de mediere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Citeşte şi: Coreea de Sud: Focuri de avertizare după o presupusă incursiune a unei nave nord-coreene – Black News

Totodată, Peskov a făcut elogiul “poziţiei Ankarei, mult diferită de cele ale Parisului şi Berlinului”. “Ankara îşi manifestă dorinţa de a continua eforturile de mediere” care au fost “foarte apreciate” de preşedintele rus Vladimir Putin, a subliniat Peskov.

Membră a NATO, Turcia, foarte dependentă de gazul şi petrolul rusesc, încearcă de la declanşarea ofensivei ruse pe 24 februarie să-şi menţine relaţiile cu Ucraina şi cu Rusia, şi nu s-a raliat sancţiunilor internaţionale împotriva Moscovei.

Ankara a jucat un rol-cheie în schimbul de prizonieri din septembrie dintre Rusia şi Ucraina, precum şi în încheierea în iulie, sub egida ONU, a unui acord între cele două ţări, acord care să permită exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră şi Bosfor.

De asemenea, în două reprize Turcia a reunit, în martie, pe teritoriul său reprezentanţi ruşi şi ucraineni pentru negocieri care în final au eşuat, cele două tabere acuzându-se reciproc de acest eşec.

Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au avut mai multe întrevederi în ultimele luni.

Citeşte şi: O mini-tornadă s-a produs într-o localitate din nordul Franţei – Black News

Preşedintele rus a propus la mijlocul lui octombrie înfiinţarea unui “hub de gaze” în Turcia, o iniţiativă susţinută de Erdogan, care a cerut guvernului său să înceapă imediat lucrul la acest hub.

Franţa a apreciat că acest hub “nu are niciun sens”, în condiţiile în care europenii vor să-şi reducă dependenţa de hidrocarburile din Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Deputatul Radei, Oleksii Goncearenko, către Parlamentul European: „Nu vă temeți și loviți Moscova!”

Deputatul Radei, Oleksii Goncearenko, către Parlamentul European: „Nu vă temeți și loviți Moscova!” Deputatul ucrainean Oleksii Goncearenko a făcut un apel în fața Parlamentului European,...

Moldoveanul Andrei Batin, fost lider al unei federații de lupte din Moscova, implicat în conflictul din Donbas

Moldoveanul Andrei Batin, fost lider al unei federații de lupte din Moscova, implicat în conflictul din Donbas Andrei Batin, originar din Republica Moldova și...

Ruşii au preluat controlul integral asupra altui oraş-bastion din Ucraina

Ruşii au preluat controlul integral asupra altui oraş-bastion din Ucraina Trupele ruse au preluat controlul complet asupra oraşului Vuhledar din estul Ucrainei, un bastion care...

„Cea mai mare execuție.” Soldații ruși au executat 16 prizonieri de război ucraineni

„Cea mai mare execuție." Soldații ruși au executat 16 prizonieri de război ucraineni  Într-un incident grav, soldații ruși au executat 16 prizonieri de război ucraineni...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.