Kremlinul are mari îndoilei: atacurile asupra Nord Stream NU ar fi putut avea loc fără sprijinul statului

Publicat:

Kremlinul a comunicat joi că se îndoieşte că atacurile asupra gazoductelor Nord Stream în septembrie anul trecut ar fi putut avea loc fără sprijinul statului, informează Reuters, potrivit agerpres.

Comentariile purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov vin după ce The New York Times a relatat în această săptămână că oficiali americani cercetează dacă un grup nonguvernamental pro-ucrainean este responsabil pentru explozii.


Citeşte şi: Putin, Zelenski sau românii ar putea lua Moldova?

“Cât despre punctul de vedere pro-ucrainean, ştiţi, ideea că un anume Doctor Rău le-a organizat este greu de crezut. Era o sarcină prea dificilă, de care probabil doar un serviciu special de stat bine pregătit ar fi fost capabil – şi nu sunt prea multe dintre acestea în lumea noastră”, a spus Peskov, întrebat pe această temă.

The New York Times a relatat marţi că noi informaţii analizate de oficiali americani sugerează că un grup pro-Ucraina – probabil compus din ucraineni sau ruşi – a atacat gazoductele Nord Stream, dar că nu există concluzii ferme.

Rusia a cerut în mod repetat să i se permită să se alăture investigaţiilor asupra exploziilor, care au rupt trei dintre cele patru conducte de gaze Nord Stream 1 şi 2 ce fac legătura din Rusia până în Germania pe sub Marea Baltică.

Anchetatori din Suedia, Danemarca şi Germania efectuează în prezent investigaţii separate.

“Continuăm să cerem o investigaţie rapidă şi transparentă, continuăm să cerem să ni se permită să luăm parte la această anchetă”, a mai declarat Peskov reporterilor într-un briefing regulat la Kremlin.

Citeşte şi: Rusia ar putea prelungi câţiva ani războiul din Ucraina; există riscuri de escaladare a conflictului (raport SUA) – Black News

“Este necesar să se identifice cine a executat şi cine a comandat. Comiterea unui atac terorist împotriva unei piese din infrastructura energetică internaţională critică este un precedent prea periculos”, a adăugat el.

Peskov a negat din nou ca “ipoteză absurdă” că Rusia însăşi ar fi putut fi în spatele atacurilor asupra propriei infrastructuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.