X

Kremlinul cere îmbunătăţirea Acordului privind exporturile de cereale pe Marea Neagră în cel mult 60 de zile

Administraţia de la Moscova a insistat, joi, pentru îmbunătăţirea în mod concret, în cel mult 60 de zile, a Acordului privind exporturile de cereale pe Marea Neagră, semnat de Rusia cu Ucraina prin intermediul Turciei şi Naţiunilor Unite , informează mediafax.

“Sunt necesare progrese în următoarele două luni”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, referindu-se la facilitarea exporturilor de cereale şi fertilizatori ruseşti.

Citește și :  Montana devine primul stat din SUA care interzice TikTok

“O parte a parcursului a fost deja rezolvată. Vom încerca să rezolvăm definitiv această problemă în următoarele 60 de zile”, a subliniat Peskov, citat de site-ul Tagesschau.de.

Administraţia de la Moscova a confirmat, miercuri seară, prelungirea cu două luni a Acordului privind exporturile de cereale pe Marea Neagră, dar a cerut remedierea imediată a “dezechilibrelor” în implementare. “Dar trebuie corectate cât mai curând posibil dezechilibrele privind aplicarea acordurilor”, a afirmat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, referindu-se la accelerarea exporturilor produselor ruseşti..

Citește și : Mai mulţi nord-coreeni au reuşit să fugă în Coreea de Sud

Turcia a intermediat negocierile privind Acordul cerealelor, care urma să expire joi dacă Moscova nu accepta prelungirea sa. Moscova formulase o serie de obiecţii, fiind nemulţumită de dificultăţile în exporturile de cereale şi fertilizatori din Rusia.

Tags: cerealeDmitri Peskovkremlinmarea neagramoscova
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina