Kremlinul condamnă comentariul ‘nediplomatic’ al SUA cu privire la desfăşurarea de avioane ruseşti în Venezuela

Publicat:

Kremlinul a condamnat marţi comentariul ‘nediplomatic’ al SUA cu privire la desfăşurarea de bombardiere ruseşti Tu-160 în Venezuela pentru manevre militare, relatează AFP, scrie Agerpres.

Două bombardiere Tu-160, un avion de transport An-124 şi un avion de linie Il-62 au sosit luni în Venezuela pentru manevre militare, au anunţat luni armata rusă şi ministrul apărării venezuelean, Vladimir Padrino Lopez.


Citește și : Rusia: Un fost poliţist şi un fost militar, condamnaţi la muncă silnică pentru ‘trădare’

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo nu şi-a ascuns iritarea. Pe Twitter, el a spus că vede cum ‘două guverne corupte delapidează banii publici, zdrobesc libertatea în timp ce popoarele lor suferă’.

‘Aceasta este desigur o reacţie nediplomatică din partea secretarului de stat’ american, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că mesajul de pe Twitter al lui Mike Pompeo este ‘inacceptabil’.

‘Nu suntem de acord cu acest lucru’, a adăugat Peskov, răspunzând acuzaţiilor de corupţie. ‘Mai mult, probabil nu este foarte potrivit să faci astfel de comentarii ca ţară al cărei jumătate din bugetul destinat apărării ar putea hrăni toată Africa’, a mai spus el.

Citește și : Macron şi Philippe depun eforturi să potolească ”vestele galbene”, care anunţă deja un nou val de proteste

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a criticat ‘isteria’ americană cu privire la avioanele ruseşti.

‘Numai două avioane şi Departamentul de Stat american devine isteric. Colegi, nu trebuie să vă stresaţi atât’, a scris ea pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul Poluarea cu particule de microplastic (particule cu dimensiuni de la 5 milimetri până la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.