Kremlinul crede că în spatele ‘sentimentului antirus’ din Georgia este ‘mâna’ SUA

Publicat:

Kremlinul spune că vede “mâna” SUA în spatele “sentimentului antirus” care, în opinia sa, este la originea manifestaţiilor ce zguduie de mai multe zile Georgia, ţară din Caucaz vecină cu Rusia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Făcând referire la o declaraţie susţinută joi, la New York, de preşedinta georgiană Salomé Zurabişvili, care şi-a exprimat sprijinul pentru manifestanţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că ea “se adresează poporului său nu din Georgia, ci din America”.


Citeşte şi: Extrema dreaptă se consolidează în Austria – Black News

Acesta este semnul că “mâna vizibilă a cuiva încearcă să provoace un sentiment antirus”, a adăugat el.

“Vom urmări acest lucru cu foarte mare atenţie şi cu o mare îngrijorare”, a mai spus Peskov.

Georgia este zguduită de mai multe zile de manifestaţii împotriva unei iniţiative legislative inspirate, potrivit criticilor săi, de o lege din Rusia şi pe care Kremlinul o foloseşte pentru a reprima societatea civilă şi media independente.

Confruntat cu un uriaş val de contestare în cadrul căruia s-au exprimat sloganuri proeuropene şi împotriva derivei autoritare de inspiraţie rusă, guvernul a încercat mai întâi să reprime manifestaţiile, după care joi a anunţat că renunţă la proiectul de lege, revocat vineri şi de parlament.

În afara acestui proiect de lege, numeroşi georgieni sunt îngrijoraţi că guvernul lor se îndepărtează de aspiraţiile proeuropene şi se tem de o apropiere de Rusia.

Această mică ţară din Caucaz, cu o populaţie de aproape patru milioane de locuitori, rămâne încă marcată de un scurt război pierdut în faţa Rusiei în 2008.

Citeşte şi: Rețea de cazinouri ilegale în Ucraina conectate cu Rusia, care finanțau Moscova în schimbul unor favoruri – Black News

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dat asigurări vineri că Rusia “nu are nimic de-a face” cu proiectul de lege controversat, adăugând că Moscova “nu se amestecă în treburile interne ale Georgiei”.

Rusia sprijină două regiuni separatiste din Georgia, Abhazia şi Osetia de Sud, a căror independenţă a recunoscut-o după războiul din 2008. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 7 iulie 2024

Horoscop 7 iulie 2024 Este o zi cu multe schimbări şi în care trebuie să ne întoarcem spre noi pentru a găsi răspunsurile şi...

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au...

Regele danez îşi declară dragostea pentru Groenlanda în timpul unei vacanţe alături de familia sa

Regele danez îşi declară dragostea pentru Groenlanda în timpul unei vacanţe alături de familia sa Regele Frederik al X-lea al Danemarcei a declarat că Groenlanda...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.