Kremlinul dă asigurări: ‘Nu există un nou val de mobilizare’

Publicat:

Kremlinul a declarat miercuri că nu există “un noul val” de chemare la arme a bărbaţilor din Rusia, după ce unii oficiali regionali au anunţat că îşi intensifică eforturile de mobilizare, informează Reuters şi TASS, potrivit agerpres.

Cu o zi înainte, guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a scris pe Telegram că regiunea a primit o nouă sarcină de mobilizare, adăugând că aceasta a început deja să fie adusă la îndeplinire. După acest anunţ, pe reţelele sociale din Rusia au început să se răspândească zvonuri despre “un al doilea val de mobilizare”.


Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

“Nu există niciun nou val (de mobilizare). Aici trebuie să obţineţi precizări de la fiecare guvernator la ce exact s-a referit”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Peskov, în ceea ce priveşte “mobilizarea parţială” deja anunţată “se iau măsuri”. “Desigur, ceva a fost corectat, ceva mai trebuie schimbat”, a conchis Peskov.

În septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a decretat o ”mobilizare parţială” pentru a scoate campania militară rusă din Ucraina din situaţia dificilă în care se află, în contextul în care forţele ruse s-au văzut nevoite să se retragă şi au pierdut vaste teritorii pe care le ocupaseră în estul şi sudul Ucrainei.

Potrivit Ministerului Apărării rus, urmau să fie mobilizaţi circa 300.000 de rezervişti, care reprezintă ceva mai mult de 1% din capacitatea totală de mobilizare în Rusia.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

La începutul lui octombrie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că a semnat un decret prin care se fac “corecturi” la ordinul de mobilizare parţială din 21 septembrie. În cadrul unor comentarii făcute la o întâlnire cu profesorii, Putin a afirmat că noul decret amână încorporarea pentru mai multe categorii de studenţi, inclusiv cei de la universităţile private acreditate, precum şi pentru anumiţi absolvenţi înscrişi la studii postuniversitare.

Chemarea la arme, care a afectat deja mai bine de 200.000 de persoane, a provocat îngrijorare în rândul populaţiei ruse, a generat proteste care au fost reprimate de poliţie şi a declanşat un exod în masă către ţările vecine, între care Armenia, Georgia, Kazahstan şi Mongolia. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Rușii ne lasă fără curent, fără apă, fără gaze’. 35.000 de ucraineni au fugit în ultimele săptămâni dintr-un oraș-cheie

'Rușii ne lasă fără curent, fără apă, fără gaze'. 35.000 de ucraineni au fugit în ultimele săptămâni dintr-un oraș-cheie Rusia a scos din funcțiune aproximativ...

Un responsabil al centralei nucleare din Zaporojie a fost ucis într-un atentat

Un responsabil al centralei nucleare din Zaporojie a fost ucis într-un atentat Un responsabil al centralei nucleare din Zaporojie, ocupată de forţele ruse în sudul...

Ucraina a atacat un depozit de petrol în regiunea rusă Voronej

Ucraina a atacat un depozit de petrol în regiunea rusă Voronej Statul Major al Forţelor armate ucrainene a confirmat atacul din noaptea de joi spre...

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front

Generalul Sîrskîi, șeful armatei ucrainene, a dat ordinul acum în cel mai fierbinte punct de pe front Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.