X

Kremlinul dezminte afirmaţii ale Casei Albe: Putin nu intenţionează să discute în Iran despre achiziţionarea unor drone

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu intenţionează să discute în timpul vizitei la Teheran de săptămâna viitoare despre achiziţionarea unor drone din Iran, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei Interfax preluate de dpa, scrie agerpres

Peskov a refuzat să comenteze presupusa intenţie a Rusiei de a achiziţiona astfel de echipamente, aşa cum dezvăluiseră luni surse din Statele Unite.

Citește și : Incendii de pădure în jurul oraşului Bordeaux (VIDEO); vremea caniculară continuă

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a afirmat că Washingtonul deţine informaţii conform cărora guvernul iranian se pregăteşte să livreze Rusiei câteva sute de aeronave fără pilot, inclusiv unele care pot fi prevăzute cu arme.

Iranul a dezminţit afirmaţiile respective, arătând că într-adevăr cooperează tehnologic cu Rusia, însă dinaintea războiului din Ucraina.

Preşedinţia de la Moscova a anunţat marţi că Putin va face săptămâna viitoare o vizită în Iran, unde se va întâlni cu omologii săi iranian şi turc, Ebrahim Raisi, respectiv Recep Tayyip Erdogan. Oficial, dialogul trilateral se va referi la situaţia din Siria.

Citește și : SUA anunţă finanţări de 600 milioane de dolari pentru regiunea Pacificului

Tags: Dmitri PeskovdroneIranteheranVladimir Putin
Categorii: Diaspora