X

Kremlinul exclude negocierile de pace cu Ucraina

Kremlinul exclude negocierile de pace cu Ucraina

Nu există niciun motiv pentru a începe negocierile de pace cu Ucraina în acest moment, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Ucraina și-a prezentat „formula de pace” în zece puncte în noiembrie 2022. Unul dintre punctele cheie ca o condiție prealabilă pentru începerea discuțiilor de pace este retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, inclusiv din regiunile anexate ilegal de Rusia în 2022.

„În prezent nu există condiții prealabile pentru negocierile de pace cu Ucraina”, a spus acesta, transmite radiomoldova.md.

Citeşte şi: Începe nebunia: Elveția vrea să legalizeze vânzarea de cocaină în scop recreațional (stiripesurse.ro)

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai explicat că planul de pace al lui Zelenski, cunoscut și ca „formula de pace” a acestuia, este inadecvat, întrucât urmărește să se ajungă la pace fără participarea Rusiei.

„Este un proces puțin spus absurd”, a notat Peskov.

Perspectiva negocierilor de pace, inclusiv schimbul de teritoriu cu pace sau alte concesii semnificative, nu este susținută de populația ucraineană.

Kremlinul exclude negocierile de pace cu Ucraina

Un sondaj publicat în decembrie 2023 a arătat că 74% dintre ucraineni sunt împotriva unor astfel de concesii teritoriale cu Rusia în schimbul păcii.

De asemenea, liderii ucraineni și occidentali consideră că Rusia nu este interesată de negocieri de pace de bună-credință.

Care este planul în 10 puncte al președintelui Ucrainei

Zelenski și-a anunțat pentru prima dată formula de pace la un summit al G20 (grup reunind economiile dezvoltate și emergente), desfășurat în noiembrie.

Kremlinul exclude negocierile de pace cu Ucraina

Ce vrea Moscova

Și Federația Rusă are condițiile sale pentru încetarea războiului în Ucraina.

Anterior, președintele francez, Emmanuel Macron a numit „inacceptabile” solicitările președintelui rus, Vladimir Putin, care a spus el, nu permit încetarea războiului din Ucraina. Reamintim că pe 24 februarie 2022 a declanșat în Ucraina o așa-numită operațiune specială în Ucraina pentru „denazificarea și demilitarizarea” țării.

Tags: Dmitri Peskovrusiaucraina
Război in Ucraina