X

Kremlinul intenționează să ‘ocolească’ noile sancțiuni europene

Kremlinul intenționează să ‘ocolească’ noile sancțiuni europene

Kremlinul a avertizat marți că Rusia va “ocoli” noile sancțiuni europene asupra profitabilului comerț cu diamante, pe care UE îl vede ca pe o sursă de finanțare a ofensivei sale din Ucraina.

Țările occidentale au adoptat un număr semnificativ de sancțiuni economice împotriva Moscovei de la începutul atacului său din Ucraina în urmă cu aproape doi ani. Uniunea Europeană a adoptat luni un al doisprezecelea pachet de măsuri de acest tip, interzicând în special importul de diamante rusești, scrie LA LIBRE BELGIQUE, potrivit stiripesurse.ro.

Este vorba despre diamantele naturale sau sintetice și despre bijuterii, începând din ianuarie, precum și despre diamantele rusești șlefuite în alte țări, din septembrie 2024.

Citeşte şi: Punctele cheie ale acordului privind reforma politicii UE de azil şi migraţie – Stiripesurse.md

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că interdicția era “previzibilă” și că sectorul s-a “pregătit” pentru ea.

“Cred că există posibilități de a ocoli aceste sancțiuni. Sunt unele și vor fi implementate (…) pentru a ne garanta interesele”, a adăugat el.

Președintele Vladimir Putin insistă în mod regulat că aceste sancțiuni nu reușesc să îngenuncheze economia Rusiei, indicând creșterea PIB-ului.

Citeşte şi: Începe nebunia: Elveția vrea să legalizeze vânzarea de cocaină în scop recreațional (stiripesurse.ro)

Dar inflația este mare, iar statul, cu comenzile sale militare, susține industria, în timp ce țara se confruntă cu o penurie de forță de muncă o dată cu trimiterea a sute de mii de oameni pe front și la părți mari ale sistemului bancar internațional.

Kremlinul intenționează să ‘ocolească’ noile sancțiuni europene

UE încearcă, de asemenea, să aplice mai bine sancțiunile care vizează petrolul rusesc, o resursă esențială.

Rusia a reușit să le ocolească prin dezvoltarea unei flote “fantomă” de petroliere și, de asemenea, datorită ajutorului Chinei și Indiei, a remarcat recent cercetătoarea Carnegie Alexandra Prokopenko.

Tags: Dmitri Peskovkremlinrusiasanctiuniuniunea europeanaVladimir Putin
Știrile zilei