Kremlinul minimalizează un studiu oficial despre sărăcia din Rusia

Publicat:

Kremlinul a minimalizat vineri un studiu oficial ce detaliază gradul de sărăcie în Rusia şi relevă de exemplu că o treime dintre familii nu îşi pot permite să cumpere pantofi noi în fiecare an, notează France Presse scrie Agerpres.

Potrivit acestui studiu al serviciului federal de statistici Rosstat consacrat condiţiilor de viaţă ale ruşilor, 35% dintre familii nu îşi pot permite să cumpere două perechi de pantofi noi în fiecare an – una pentru iarnă, una pentru vară – pentru fiecare membru.


Citește și : Trump va lipsi din nou de la dineul „plictisitor” şi „prea negativ” al corespondenţilor la Casa Albă

“Este dificil pentru mine să explic criteriile conform cărora s-a efectuat acest studiu sociologic. Nu pot să înţeleg de ce e vorba de pantofi”, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

“Nu cred că putem analiza acest studiu din punct de vedere practic. El are mai degrabă un caracter academic”, a estimat purtătorul de cuvânt.

Acest studiu a fost foarte comentat într-un context de scădere a popularităţii lui Vladimir Putin după anunţul creşterii vârstei de pensionare şi a TVA. Aceste măsuri impopulare au scos în evidenţă dificultăţile zilnice ale ruşilor, ale căror venituri medii sunt foarte reduse, mai ales în provincie, şi scad de cinci ani.

Aceste concluzii intervin de asemenea într-un moment în care statisticile oficiale sunt suspectate de măsluire a realităţii după ce Rosstat, o agenţie anterior independentă, a trecut în subordinea Ministerului Economiei.

Potrivit studiului său, realizat anul trecut în 60.000 de gospodării, 53% dintre familii nu îşi pot permite să plătească pentru cheltuieli neaşteptate, precum reparaţii la locuinţă sau plăţi medicale.

Jumătate dintre gospodării (49,1%) nu îşi pot permite o săptămână de vacanţă pe an, iar un sfert nu pot invita prieteni pentru a sărbători ziua de naştere sau Anul Nou.

Citește și : Erdogan: Turcia va cumpăra rachetele ruseşti S-400. Argumentele SUA sunt foarte eronate

Mai mult de una din cinci familii nu îşi poate permite să cumpere fructe în toate sezoanele, potrivit aceluiaşi studiu.

În urma acestui studiu, Kremlinul şi-a atras comentarii usturătoare ale internauţilor ruşi, unul dintre ei, de exemplu, sfătuindu-l pe purtătorul de cuvânt pe site-ul agenţiei de presă publice RIA Novosti să se mulţumească cu două perechi de pantofi.

“Incapacitatea de a cumpăra pantofi este un semn de mizerie. Kremlinul nu ar trebui să practice demagogia şi să arate încă o dată distanţă faţă de viaţa reală a oamenilor”, a scris un alt internaut pe acelaşi site.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Bărbat bătut cu picioarele și jefuit în stradă, la Leova

FOTO/ Bărbat bătut cu picioarele și jefuit în stradă, la Leova Un bărbat din raionul Leova susține că ar fi fost bătut de un grup...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

FOTO/ Un artefact arheologic vechi de circa 4 500 de ani a fost descoperit în raionul Slobozia

FOTO/ Un artefact arheologic vechi de circa 4 500 de ani a fost descoperit în raionul Slobozia Arheologii au descoperit un artefact rar din piatră...

Peste 1400 de refugiați și-au găsit de lucru în Republica Moldova. În ce domeniu activează cei mai mulți

Peste 1400 de refugiați și-au găsit de lucru în Republica Moldova. În ce domeniu activează cei mai mulți De la începutul războiului în Ucraina și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.