Kremlinul neagă că ar desfăşura o campanie de dezinformare online ce vizează două vaccinuri autorizate în SUA

Publicat:

Kremlinul a denunţat marţi ca fiind “absurde” acuzaţiile Washingtonului conform cărora Rusia desfăşoară o campanie de dezinformare online ce vizează două vaccinuri anti-coronavirus autorizate în SUA, informează AFP, potrivit agerpres

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane a declarat luni că Washingtonul “a identificat patru platforme de internet ruse, conduse de serviciile de informaţii ruse, care răspândesc dezinformări” asupra acestor două vaccinuri, fără a preciza care.


Citește și : Coronavirusul era în Brazilia cu mult înainte ca el să fie confirmat în China

“Nu înţelegem astfel de declaraţii şi avem intenţia de a explica cu răbdare şi în mod constant că este vorba de o absurditate totală”, a replicat marţi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov. “Am fost întotdeauna împotriva ideii de politizare a oricărei probleme legate de vaccinuri”, a adăugat Peskov, afirmând că Rusia nu a organizat “niciodată” astfel de campanii de dezinformare.

“Dimpotrivă, Rusia colaborează cu alte întreprinderi producătoare de vaccinuri pentru a găsi remediul cel mai eficace”, a continuat el.

Potrivit cotidianului american Wall Street Journal, această presupusă campanie vizează în mod concret vaccinul Pfizer/BioNTech. Autorităţile sanitare americane au dat de asemenea undă verde vaccinului Moderna şi, foarte recent, celui de la Johnson&Johnson.

Rusia produce la rândul său vaccinul Sputnik V, dezvoltat de laboratorul moscovit Gamaleia, omologat în 46 de ţări şi a cărui examinare de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început săptămâna trecută.

Citește și : Iordania încearcă să limiteze deșertul și plantează 10 milioane de arbori

În ultimii ani, SUA au acuzat de mai multe ori Rusia că duce o campanie de dezinformare online, de ingerinţă electorală sau atacuri cibernetice în masă. De fiecare dată, Moscova a negat orice responsabilitate.

Inclusiv un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, omul de afaceri Evgheni Prigojin, a fost sancţionat de Washington, care îl suspectează că a jucat un rol în presupusa ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016, prin intermediul unei “uzine de trolli” pe internet.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.