X

Kremlinul neagă că Sergei Skripal i-a scris lui Putin cerându-i iertare

Kremlinul a negat afirmaţiile că fostul spion rus Serghei Skripal i-a scris lui Vladimir Putin cerându-i să fie iertat şi să îi se permită să reintre în Rusia, scrie The Guardian, potrivit news.ro .

Afirmaţiile au fost făcute de un prieten al lui Skripal, Vladimir Timoshkov, care a declarat pentru BBC că fostul spion regreta că a fost agent dublu şi îşi dorea să îşi viziteze familia.

Citește și : Bulgaria : Zeci de persoane au trecut neverificate pe aeroportul din Sofia după ce 13 poliţişti de frontieră şi-au părăsit posturile de lucru

Timoshkov, care îl ştie pe Skripal din liceu, a susţinut că prietenul său nu se simţea un trădător.

„În 2012 m-a sunat. Am vorbit timp de o jumătate de oră. M-a sunat de la Londra. A negat că ar fi un trădător … mi-a spus că i-a scris lui Vladimir Putin şi i-a cerut să fie iertat de tot şi să îi fie permis să intre în Rusia. Mama, fratele şi alte rude ale sale se aflau în Rusia”, a declarat Timoshkov.

Skripal şi fiica sa Yulia rămân în stare critică după ce au fost otrăviţi cu o neurotoxină din gama novichok în Salisbury pe 4 martie.

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie a transmis urări de bine lui Skripal şi fiicei sale precizând că speră ca cei doi să îşi revină.

Citește și : Cazul Skripal : Rusia califică reacția UE ca „imprevizibilă şi agresivă”

Tags: kremlinneurotoxinăNovichokPutinrusiaSergei Skripalspion
Categorii: Diaspora