Kremlinul nu neagă că a primit rachete balistice din Iran

Publicat:

Kremlinul nu neagă că a primit rachete balistice din Iran

Kremlinul nu a dezminţit, luni, faptul că Iranul i-a livrat rachete, aşa cum acuză Occidentul, şi a subliniat că Rusia îşi dezvoltă aşa cum crede de cuviinţă relaţiile cu Teheranul, mai ales în domeniile ”cele mai sensibile”, relatează AFP.

”Acest tip de informaţii nu sunt mereu adevărate”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care nu a dezminţit, astfel, aceste acuzaţii într-o conferinţă de presă, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

”Iranul este un partener important”, a sublinia el, precizând că cele două ţări îşi dezvoltă cooperarea ”în toate domeniile posibile, inclusiv în cele mai sensibile”.

Uniunea Europeană (UE) estimează că aliaţii dispun de ”infiormaţii credibile” cu privire la livrarea unor rachete balistice Rusiei de către Iran, a anunţat luni un purtător de cuvânt.

”Examinăm problema împreună cu statele membre, iar în cazul în care se va confirma, această livrare ar reprezenta o escaladare materială importantă a susţinerii de către Iran a războiului de agresiune ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat un purtător de cuvânt l serviciului diplomatic european, Peter Stano.

”Poziţia unanimă a liderilor europeni a fost întotdeauna clară. UE va răspunde rapid şi în coordonare cu partenerii săi internaţionali, inclusiv prin măsuri restrictive noi şi semnificative împotriva Iranului”, a anunţat el.

The Wall Street Journal dezvăluie că Statele Unite şi-au informat aliaţii europeni cu privire la livrări efective de rachete iraniene cu rază scurtă de acţiune Rusiei, în contextul în care aceasta şi-a dublat atacurile vizând oraşe şi infrastructuri ucrainene.

Statele Unite şi aliaţii lor europeni ai Ucrainei au ameninţat în mai multe rânduri că asemenea livrări vor avea consecinţe grave asupra Iranului, vizat deja de numeroase sancţiuni occidentale.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Statele Unite au avertizat din nou, la jumătatea lui august, că Iranul trebuie să se aştepte la consecinţe importante în cazul în care dcide să furnizeze rachete Rusiei.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a evocat, la rândul său, noi sancţiuni în cazul unor livrări de rachete iraniene Rusiei.

Statele Unite şi UE au impus sancţiuni unor producători iranieni de drone ale căror produse au fost livrate Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Autoritățile recomandă vaccinarea contra COVID și împotriva gripei sezoniere

Autoritățile recomandă vaccinarea contra COVID și împotriva gripei sezoniere Deși numărul celor infectaţi cu COVID-19 este în descreştere, autoritățile nu ezită să îndemne cetățenii să...

Festivalul Vinului de Autor 2024: 36 de crame și peste 4500 de vizitatori

Festivalul Vinului de Autor 2024: 36 de crame și peste 4500 de vizitatori Cea de-a II-a ediție a Festivalului Vinului de Autor, organizată de Asociația...

Kremlinul consideră inutilă propunerea lui Scholz privind negocierea păcii în Ucraina fără susţinerea SUA

Kremlinul consideră inutilă propunerea lui Scholz privind negocierea păcii în Ucraina fără susţinerea SUA Kremlinul a transmis luni că nu respinge propunerea cancelarului german Olaf...

Din 2025, biletele pentru transportul rutier vor putea fi cumpărate și online

Din 2025, biletele pentru transportul rutier vor putea fi cumpărate și online Începând cu anul 2025, biletele pentru transportul rutier vor putea fi cumpărate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.