Kremlinul postează din nou pe YouTube

Publicat:

Kremlinul postează din nou pe YouTube

Kremlinul postează din nou înregistrări video pe canalul său de YouTube, pe care autoritățile ruse le blocaseră anterior. După cum le-a declarat jurnaliştilor, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, noul conținut este postat pentru ca autoritățile ruse să aibă ‘mai multe oportunități de a ajunge la publicul din străinătate’, îl citează TASS pe Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Peskov a explicat că de fapt Kremlinul folosește ‘toate resursele posibile în prezent pentru a difuza informații despre activitatea președintelui’.


Canalul YouTube Kremlin a fost creat din 2009 și acum are 244.000 de abonați. Nu a fost actualizat din februarie, când au fost postate imagini cu Putin, zburând la bordul unui bombardier și interviul acordat de el jurnalistului american Tucker Carlson.

Citeşte şi: Incendiu la concertul Youth Fest din Capitală – Stiripesurse.md

În urmă cu câteva zile, pe canalul de YouTube al Kremlinului a apărut un videoclip de trei ore de la cel de-al nouălea Forum Economic Estic de la Vladivostok, iar cele mai noi videoclipuri postate sunt cele despre Putin şi despre problemele economice din Rusia și despre întâlnirea lui Putin cu șeful Rospotrebnadzor, Agenția Federală de Monitorizare a Consumatorului.

Kremlinul postează din nou pe YouTube

Prima înregistrare are peste două mii de vizualizări, a doua are șase mii, iar comentariile sunt dezactivate.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, YouTube a blocat mai multe canale pro-Kremlin. Mass-media de opoziție, dimpotrivă, continuă să lucreze la găzduirea video. Din mai până în iunie 2024, YouTube a blocat aproximativ 3.600 de canale de propagandă rusă, ceea ce probabil a devenit motivul restricţionării serviciului în Rusia.

La mijlocul lunii iulie, Rostelekom a avertizat că YouTube ar putea începe să funcționeze prost din cauza ‘uzurii serverelor Google instalate în Rusia’.

Kremlinul postează din nou pe YouTube

Ulterior, Google a negat orice implicare în problemele legate de accesul la hosting în Rusia.

La sfârșitul lunii iulie, deputatul Dumei de Stat din Partidul Rusia Unită, Aleksandr Hinştein, a estimat o încetinire a funcţionării cu 70% pe viitor a YouTube, din cauza ‘politicii sale anti-ruse’.

Potrivit deputatului Dumei de Stat din Partidul Rusia Unită, Aleksandr Hinştein, acest ‘pas forțat’ va afecta, deocamdată, doar versiunile desktop.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alaiba, pentru presa poloneză: Moldova este mai bine pregătită pentru aderarea la UE decât alte state în trecut

Alaiba, pentru presa poloneză: Moldova este mai bine pregătită pentru aderarea la UE decât alte state în trecut Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba,...

Trei jurnalişti, printre care un român, anchetaţi de FSB pentru că ar fi trecut “ilegal” frontiera dinspre Ucraina în Kursk

Trei jurnalişti, printre care un român, anchetaţi de FSB pentru că ar fi trecut "ilegal" frontiera dinspre Ucraina în Kursk Serviciul Federal de Securitate (FSB)...

Atac cu drone asupra orașului Izmail: Trei morți și 11 răniți, inclusiv un copil

Atac cu drone asupra orașului Izmail: Trei morți și 11 răniți, inclusiv un copil Forțele militare ruse au lansat un atac cu drone în sudul...

Ministrul Bolea solicită ajutor suplimentar din partea ONU

Ministrul Bolea solicită ajutor adițional din partea agențiilor ONU Vicepremierul Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, a avut o întrevedere cu noua Coordonatoare Rezidentă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.