Kremlinul pune presiune pe reţelele sociale: ‘Sperăm să n-ajungem să le închidem!’

Publicat:

Kremlinul “speră să nu trebuiască să interzică” marile reţele sociale străine, cu care Rusia este în conflict, reproşându-le modul în care sunt moderate conţinuturile, în special politice, a anunţat marţi un înalt responsabil rus, informează AFP, potrivit agerpres.

Un prim “foc de avertizare” a fost tras la începutul lui martie, prin frânarea funcţionării în Rusia a platformei Twitter, pe care autorităţile ruse o acuză cu nu a suprimat conţinuturile “ilegale”.


Vezi şi: Poliţiştii mexicani au omorât o imigrantă – VIDEO

Moscova i-a acordat platformei Twitter o lună pentru a se conforma, sub pedeapsa blocării complete, şi mai mulţi responsabili au perceput aceasta ca o atenţionare inclusiv la adresa Facebook şi YouTube, care ar putea fi următoarele pe listă. Autorităţile ruse au denunţat în special difuzarea de conţinuturi de susţinere pentru opozantul Aleksei Navalnîi, întemniţat după ce fusese otrăvit.

“Aş vrea să sper că nu va trebui să ajungem acolo şi că se vor găsi soluţii pentru a rezolva conflictul”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru publicaţia Argumentî i Faktî. “Nimeni nu vrea o interzicere totală (a reţelelor sociale), ar fi lipsit de sens să se pledeze în favoarea acestui lucru. Însă noi trebuie să obligăm aceste companii să respecte regulile noastre”, a continuat el.

Peskov a estimat că “niciun stat care se respectă nu ar lăsa o companie să-i impună condiţiile sale”.

Twitter este acuzat de Moscova în special că nu a suprimat conţinuturile incitante ale minorilor la suicid, cele care conţin pornografie infantilă sau informaţii cu privire la utilizarea drogurilor.

Citeşte şi: 25 de lideri mondiali vor un tratat comun privind pandemiile

Platforma americană a respins acuzaţiile ruse, declarându-se “foarte îngrijorată de tentativele de a bloca şi a strangula conversaţia publică online”.

Dincolo de acest episod, responsabilii ruşi şi preşedintele Vladimir Putin însuşi au denunţat de mai multe ori în ultimele luni “samavolnicia” marilor reţele sociale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.