Kremlinul îi răspunde lui Trump că nu participă la Twitter-diplomaţie” în problemele internaţionale

Publicat:

Kremlinul “nu participă la Twitter-diplomaţie”, ci mizează pe o abordare serioasă în problemele internaţionale, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, comentând ultimele afirmaţii pe Twitter ale preşedintelui american Donald Trump, privind intenţia de a lansa rachete asupra Siriei, informează TASS şi AFP, conform agerpres.

“Nu suntem participanţi ai ‘Twitter-diplomaţiei’. Suntem adepţii unor abordări serioase. Credem în continuare că este important să nu se facă paşi ce ar putea afecta situaţia şi aşa fragilă din Siria”, a spus Peskov.


Citește și : Siria : Armata evacuează principalele aeroporturi şi baze militare aeriene, înainte de o posibilă acţiune americană (OSDO)

“Suntem în continuare convinşi că pretextul privind utilizarea de arme chimice în (oraşul sirian) Douma este unul inventat şi nu poate fi folosit ca motiv pentru acţiuni în forţă”, a subliniat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Preşedintele Donald Trump a susţinut miercuri că animozitatea în relaţiile cu Rusia este provocată în mare parte de ancheta ‘coruptă’ – dirijată în opinia sa de către Partidul Democrat – privind ingerinţa rusă în scrutinul prezidenţial american din 2016. Acest mesaj al lui Trump a venit într-o serie de postări pe Twitter în care el mai întâi a avertizat Rusia să se pregătească pentru rachetele pe care armata americană le va lansa asupra Siriei, apoi a estimat că relaţiile ruso-americane sunt acum mai proaste ca pe vremea Războiului Rece, afirmând totuşi într-o notă mai conciliantă disponibilitatea SUA de a ajuta Rusia să depăşească dificultăţile economice, dar cu condiţia opririi ‘cursei înarmării’.

Citește și : Zuckerberg : Facebook ia în considerare să intenteze un proces în urma scandalului „Cambridge Analytica”

Tensiunile dintre Rusia şi SUA au escaladat în ultimele zile cu privire la presupusul atac chimic din Siria, pe care mai multe ţări occidentale îl impută regimului de la Damasc, susţinut de Moscova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BREAKING – Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA

BREAKING - Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA Președintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024. Acesta a...

Kamala Harris a insistat pentru realegerea preşedintelui Joe Biden, la o strângere de fonduri în Massachusetts

Kamala Harris a insistat pentru realegerea preşedintelui Joe Biden, la o strângere de fonduri în Massachusetts Vicepreşedinta SUA Kamala Harris a insistat sâmbătă pentru realegerea...

O tânără a murit după o intervenție, la un spital din Chișinău. Ce spune chirurgul care a operat-o

O tânără a murit după o intervenție, la un spital din Chișinău. Ce spune chirurgul care a operat-o Valentina Lazari, o tânără de 29 de...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.