Kremlinul reacţionează la numirea lui Rutte în fruntea NATO

Publicat:

Kremlinul reacţionează la numirea lui Rutte în fruntea NATO

Kremlinul a declarat miercuri că alegerea prim-ministrului în exerciţiu al Ţărilor de Jos, Mark Rutte, în funcţia de secretar general al NATO nu va atrage după sine schimbări în politica Alianţei Nord-Atlantice, care urmăreşte să “reprime în mod strategic” Rusia, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Este puţin probabil ca această alegere să poată schimba ceva în linia generală a NATO şi a membrilor Alianţei Atlantice…”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă telefonică zilnică.


Citeşte şi: Un muncitor a murit electrocutat pe un şantier din Capitală – Stiripesurse.md

El a denunţat faptul că, sub conducerea Statelor Unite, NATO, în ansamblu, şi membrii săi, individual, urmăresc obiectivul “reprimării strategice” a Federaţiei Ruse.

Kremlinul reacţionează la numirea lui Rutte în fruntea NATO

“În acest moment este o alianţă inamică pentru noi”, a subliniat Peskov.

Consiliul Atlanticului de Nord, principalul organism decizional al NATO, a decis să îl numească pe Mark Rutte în funcţia de secretar general al organizaţiei. Olandezul îi succede norvegianului Jens Stoltenberg, care a ocupat această funcţie timp de zece ani.

Rutte îşi va asuma atribuţiile de secretar general de la 1 octombrie, când expiră mandatul politicianului norvegian.

Din 2022, Rusia acuză ţările membre NATO că s-au implicat direct în războiul din Ucraina prin furnizarea de arme grele Kievului.

Totodată, Moscova a avertizat recent blocul occidental cu măsuri de răspuns după autorizarea dată Kievului de a folosi armele sale împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A văzut lumina zilei în ambulanță

A văzut lumina zilei în ambulanță A văzut lumina zilei în ambulanță. Două echipe de asistență medicală urgentă au devenit martori la cel mai...

Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal

Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal Astăzi, la 34 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat (SFS)...

Două regiuni din Federaţia Rusă declară stare de urgenţă din cauza incendiilor de pădure

Două regiuni din Federaţia Rusă declară stare de urgenţă din cauza incendiilor de pădure Două regiuni din Federaţia Rusă au declarat stare de urgenţă luni...

Salvatorii avertizează: „Evitați să folosiți focul deschis”

Salvatorii avertizează: „Evitați să folosiți focul deschis” Salvatorii avertizează cetățenii să evite utilizarea focului deschis în această perioadă, în legătură cu temperaturile caniculare și lipsa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.