X

Kremlinul reacţionează rapid după ce Facebook a decis să dea Congresului american date legate de publicitatea cumpărată online de Rusia

Kremlinul a dezminţit vineri orice implicare în achiziţia de publicitate pe Facebook pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA, după ce reţeaua de socializare a acceptat să furnizeze Congresului american materialele care ar fi fost finanţate de Rusia, relatează AFP, conform agerpres.

“Nu ştim cine difuzează şi cum se difuzează publicitate pe Facebook şi nu ne-am ocupat niciodată de asta”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un briefing de presă.

Rusia “nu a participat niciodată la asta”, a reiterat el.

Citeşte şi: Facebook va prezenta Congresului american informaţii legate de materialele promovate de ruşi

În urmă cu două săptămâni, Facebook a dezvăluit că sute de conturi false, probabile active din Rusia, au fost utilizate pentru a achiziţiona publicitate cu scopul de a amplifica tensiunilor politice din SUA înainte şi după alegerile prezidenţiale din 2016.

Joi, reţeaua de socializare s-a angajat să furnizeze informaţii despre acest conţinut publicitar Congresului american, care anchetează o posibilă influenţă a Rusiei în alegeri.

Conform Facebook, circa 50.000 de dolari ar fi fost cheltuiţi pentru a publica 2.200 de anunţuri orientate politic “de pe conturi care aveau o adresă IP în SUA, dar cu limba rusă setată” în calculator.

Citeşte şi: Curtea Constituţională spaniolă a stabilit amenzi COLOSALE pentru organizatorii referendumului de independenţă din Catalonia

Directorul şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat de asemenea o serie de măsuri decise de grupul său pentru a lupta împotriva tentativelor de manipulare.

Facebook şi Google au transmis de asemenea săptămâna trecută că îşi vor revizui procedurile în materie de conţinut publicitar ţintit, după ce presa a arătat că algoritmul lor permite să fie luaţi ca ţintă utilizatori prin termeni rasişti sau antisemiţi.

Tags: alegeri SUAcongresDmitri PeskovfacebookkremlinMark ZuckerbergrusiaSUA
Categorii: Știrile zilei