Kremlinul salută cu prudență gesturile americanilor față de Iran

Publicat:

Kremlinul a salutat prudent, vineri, primele gesturi ale noii administraţii americane faţă de Iran cu privire la relansarea acordului nuclear internaţional din 2015, din care SUA s-au retras în mandatul preşedintelui Donald Trump, transmite AFP, potrivit agerpres.

”A nu mai face apel la sancţiuni este un lucru bun, un eveniment pozitiv”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu referire la anularea de administraţia Joe Biden a unei proclamaţii unilaterale a predecesorului său privind revenirea la sancţiunile internaţionale contra Teheranului.


Citeşte şi: Triplu gest făcut de americani în privinţa dosarului nuclear iranian

”Presiunea sancţiunilor nu a favorizat realizarea acordului şi a condus situaţia într-un impas”, a adăugat Peskov.

Separat, reprezentantul permanent al Rusiei la organizaţiile internaţionale cu sediul la Viena, Mihail Ulianov, a salutat vineri ”un semnal pozitiv ce confirmă că SUA sunt dispuse la o reluare a funcţionării normale” a acordului.

În afară de anularea proclamaţiei unilaterale, Washingtonul a acceptat o invitaţie din partea Uniunii Europene la discuţii în prezenţa Teheranului şi a anunţat ridicarea restricţiilor impuse deplasărilor diplomaţilor iranieni acreditaţi la sediul ONU de la New York.

Citeşte şi: Un fost parlamentar polonez vrea să fie PREŞEDINTE în Nigeria

În ceea ce-l priveşte, Iranul şi-a reluat vineri apelul adresat Statelor Unite pentru ridicarea tuturor sancţiunilor impuse de fostul preşedinte american Donald Trump.

La jumătatea săptămânii trecute, AIEA a anunţat că Iranul a început să producă uraniu metalic cu scopul de a-l folosi drept combustibil pentru unul dintre reactoarele sale, aceasta fiind o nouă încălcare a angajamentelor sale asumate de Teheran în acordul din 2015, semnat de Iran şi şase mari puteri – SUA, Regatul Unit, Franţa, Rusia, China şi Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Audierile în Parlamentul European ale noilor comisari-desemnaţi vor avea loc între 4 şi 12 noiembrie

Audierile în Parlamentul European ale noilor comisari-desemnaţi vor avea loc între 4 şi 12 noiembrie Audierile noilor comisari-desemnaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European...

IGSU va primi 19 autospeciale de intervenție oferite de Guvernul Japoniei

IGSU va primi 19 autospeciale de intervenție oferite de Guvernul Japoniei Astăzi, 2 octombrie 2024, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a avut...

Studiile clinice reprezintă o oportunitate în România, începând cu costurile

Studiile clinice reprezintă o oportunitate în România, începând cu costurile Studiile clinice reprezintă o oportunitate din toate perspectivele, a declarat marți consilierul prezidențial Diana Păun, citată...

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina Bruxelles-ul s-a trezit șocat după victoria incontestabilă a partidului de extremă dreapta...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.