Kremlinul salută schimbarea de ton ‘constructivă’ a Washingtonului faţă de Phenian

Publicat:

Kremlinul a salutat miercuri schimbarea de ton ‘constructivă’ a Statelor Unite cu privire la Coreea de Nord după ce Washingtonul a anunţat cu o zi înainte că este gata să ia loc la masa negocierilor cu Phenianul fără condiţii prealabile, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Putem vedea că astfel de declaraţii constructive sunt mult mai satisfăcătoare decât retorica de confruntare pe care am auzit-o până acum. Fără îndoială, salutăm’ această atitudine, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Citeşte şi: GEAMUL unui elicopter militar american A CĂZUT peste o şcoală din Japonia – FOTO/VIDEO

‘Principalul lucru este că această schimbare de ton este în conformitate cu solicitările Rusiei, formulate de multe ori de preşedintele Vladimir Putin, şi anume că retorica de război şi măsurile care accentuează tensiunile în Peninsula Coreea au fost total contraproductive’, a mai spus Peskov.

‘Putin a fost cel care, în general şi în mod consecvent, a cerut părţilor implicate să facă tot posibilul pentru a crea canale de dialog. De aceea suntem multumiţi de acest gen de anunţuri’, a adăugat el.

Statele Unite au anunţat marţi că sunt gata să înceapă discuţii cu Coreea de Nord fără condiţii prealabile, chiar dacă rămân hotărâte să obţine prin orice mijloace, inclusiv militare, renunţarea de către Phenian la programul său nuclear.

Acest anunţ reprezintă o schimbare a poziţiei Washingtonului, în condiţiile în care preşedintele american Donald Trump a ameninţat în mod repetat că va ‘distruge complet’ Coreea de Nord în cazul unui atac din partea regimului lui Kim Jong-Un.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.