Kremlinul vrea mai multe eforturi pentru contracararea incursiunilor armate pe teritoriul rus dinspre Ucraina

Publicat:

Kremlinul şi-a exprimat marţi “profunda îngrijorare” la o zi după incursiunea unui grup armat pe teritoriul rus dinspre Ucraina şi a îndemnat la “mai multe eforturi” pentru a contracara aceste atacuri ce se înmulţesc şi devin mai ample, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ceea ce s-a întâmplat ieri (luni – n.r.) suscită o profundă îngrijorare şi demonstrează încă o dată că combatanţii ucraineni îşi continuă activităţile împotriva ţării noastre. Aceasta necesită din partea noastră mai multe eforturi, aceste eforturi continuă să fie furnizate şi operaţia militară specială (în Ucraina) continuă pentru ca aceasta (incursiunea) să nu se mai repete”, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.


Citeşte şi: Un magnat român având legături cu plăți către familia Biden este totodată și proprietarul terenului pe care se află ambasada SUA la București – Black News

Înainte de aceasta, Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod atacată luni dinspre Ucraina, a declarat că “operaţiunea de curăţare” este în continuare în curs marţi. Potrivit lui, civilii au părăsit cel puţin nouă localităţi din zona de frontieră vizată.

De asemenea, numeroase sate din zona de frontieră au fost lovite de tiruri de artilerie şi de mortier. Autorităţile ruse au mai declarat că au doborât drone.

Rusia a decretat luni o “operaţiune teroristă” în întreaga regiune Belgorod, o premieră de la începutul ofensivei ruse împotriva Ucrainei, iar aceasta oferă puteri sporite în zonă forţelor armate şi forţelor de ordine ruse.

Moscova acuză Kievul că a orchestrat atacul, ceea ce Ucraina neagă, afirmând că este vorba de o “criză internă din Rusia”. “Situaţia din regiunea Belgorod este o criză internă rusă”, a estimat adjuncta ministrului ucrainean al apărării Ganna Maliar. “Este vorba de patrioţi ruşi, din ceea ce ştim noi”, a adăugat ea.

Două grupări de combatanţi ruşi anti-Putin susţin că au întreprins acest atac: legiunea Libertatea Rusiei şi Corpul de Voluntari Ruşi. Ele au revendicat deja mai multe incursiuni armate în ultimele luni.

Cu toate acestea, Kremlinul i-a calificat pe aceşti combatanţi drept ucraineni şi nu insurgenţi ruşi. “Aceştia sunt combatanţi ucraineni. În Ucraina sunt mulţi ruşi din punct de vedere etnic, însă aceştia sunt cu toate aceştia combatanţi ucraineni”, a susţinut marţi Peskov.

Citeşte şi: Livrarea avioanelor de vânătoare F-16 către Ucraina: în ciuda acordului cu SUA, mai este un drum lung de parcurs – Black News

Tot marţi Comitetul de Anchetă al Federaţiei Ruse a anunţat că a deschis un dosar pentru presupus terorism, informează dpa.

“Clădiri rezidenţiale şi administrative au fost vizate cu lansatoare de mine şi focuri de artilerie. În urma acestor acţiuni criminale, mai mulţi civili au fost răniţi”, a subliniat Comitetul de Anchetă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski, schimbare de ton în privința planului de pace: ‘Nu totul depinde de noi’

Zelenski, schimbare de ton în privința planului de pace: 'Nu totul depinde de noi' La doi ani și jumătate de la declanșarea războiului, cuvântul „negociere”...

VIDEO – Cum încearcă propaganda rusă să convingă că atacul de la spitalul de copii ‘Okhmatdyt’ din Kiev este FALS

VIDEO - Cum încearcă propaganda rusă să convingă că atacul de la spitalul de copii 'Okhmatdyt' din Kiev este FALS Pe canalele rusești de Telegram...

Blinken: SUA sunt obligate să sprijine Ucraina cel puțin 10 ani

Blinken: SUA sunt obligate să sprijine Ucraina cel puțin 10 ani Indiferent cine va fi ales în SUA ca viitor președinte, țara va fi obligată...

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.