X

Krivoi Rog, orașul natal al lui Volodimir Zelenski, atacat cu drone în cursul nopții

Orașul natal al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost atacat de ruși în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează mediafax.

Krivoi Rog, orașul natal al lui Volodimir Zelenski, a fost atacat cu drone în cursul nopții, a declarat guvernatorul ucrainean, Serhiy Lysak. De obicei, orașul este vizat de ruși în momentele simbolice, iar sâmbătă se împlinesc 500 de zile de la începutul războiului din Ucraina.

Citește și : Premierul olandez Rutte anunță demisia guvernului său

Un bărbat în vârstă de 26 de ani a fost rănit în urma atacului nocturn și mai multe depozite au fost distruse, a mai spus Serhiy Lysak.

„În timpul nopții, inamicul a atacat Krivoi Rog. A folosit drone. Au fost două incendii deodată. În total, focul a acoperit 360 de metri pătrați. Salvatorii l-au stins. Mai multe depozite au fost distruse, echipamente și mașini au fost stricate”, a anuntat guvernatorul ucrainean.

Tot sâmbătă, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat Insula Șerpilor din Marea Neagră. Aceasta are valoare simbolică pentru ucrainenii care se luptă cu rușii.

„Insula Șerpilor. Insula liberă a Ucrainei libere. Deși este o bucată mică de pământ în mijlocul Mării Negre, este o mare dovadă că Ucraina își va recâștiga fiecare bucățică de teritoriu. Vreau să mulțumesc de aici, din acest loc al victoriei, fiecăruia dintre soldații noștri pentru aceste 500 de zile”, a transmis președintele Ucrainei de pe insulă.

Citește și : Casa Albă: Ucraina ‘nu se va alătura NATO’ la finalul summitului de la Vilnius

Insula Șerpilor a devenit cunoscută în întreaga lume chiar în prima zi a invaziei rusești. Atunci, un luptător ucrainean a refuzat să se predea și i-a spus comandantului unei nave de război rusești care se apropia „du-te dracului”. După patru luni sub control rusesc, trupele lui Vladimir Putin s-au retras, iar Ucraina a recucerit insula.

Tags: Insula ŞerpilorKrivoi RograzboiVolodimir Zelenski
Categorii: Război in Ucraina