X

Kuleba: 17 ambasade sau misiuni diplomatice ucrainene din întreaga lume au primit scrisoarea-capcană

Ministrul ucrainean de externe, Dimtro Kuleba, a declarat că 17 ambasade sau misiuni diplomatice ucrainene din întreaga lume au primit în ultimele zile scrisori-capcane sau pachete care conțineau părți de animale, inclusiv ochi de vacă , informează mediafax.

Într-un interviu acordat CNN, Kuleba a declarat: “A început cu o explozie la ambasada Ucrainei din Spania. Dar ceea ce a urmat după această explozie a fost mai ciudat și aș spune chiar bolnăvicios”.

Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

O scrisoare-capcană la ambasada Ucrainei din Madrid s-a soldat miercuri cu rănirea ușoară a unui membru al personalului. Altele au fost trimise către premierul spaniol, vicepremier și ambasada SUA.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a declarat că ambasadele din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația, Italia și Austria se numără printre cele care primesc asemenea scrisori.

Când a fost întrebat cine crede că se află în spatele scrisorilor, Kuleba a declarat pentru CNN: “Mă simt tentat să spun, să numesc imediat Rusia, pentru că în primul rând trebuie să răspunzi la întrebarea: cine beneficiază de pe urma acțiunii?”. În opinia lui Kuleba, este posibil ca teroarea să fie răspunsul rusesc.

Citește și: Washingtonul anunţă sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni

Rusia a negat orice responsabilitate pentru pachetele din Madrid. Miercuri, ambasada sa din Spania a declarat: “Orice amenințare sau act terorist, cu atât mai mult îndreptat împotriva unei misiuni diplomatice, este total condamnabil.”

Tags: ambasadeexplozieKulebamadridOleg NikolenkoSUAUngaria
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina