Kurdistanul este IZOLAT. Iranul ÎNCHIDE legăturile terestre şi aeriene

Publicat:

Iranul şi-a închis graniţele cu Kurdistanul irakian, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, în cursul unei conferinţe de presă săptămânale, citat luni de agenţia Tasnim, relatează AFP, conform agerpres.

‘La cererea guvernului irakian, am închis graniţele terestre şi aeriene’ cu Kurdistanul irakian, a declarat Bahram Ghassemi. El a calificat ‘ilegal şi ilegitim referendumul’ pentru independenţă, organizat de regiunea autonomă Kurdistanul irakian în pofida opoziţiei Bagdadului şi a ţărilor vecine.


VEZI şi: Imagini ŞOCANTE din Italia. Un avion militar de ultimă generaţie S-A PRĂBUŞIT în mare

Iranul a anunţat deja de duminică suspendarea tuturor zborurilor iraniene spre aeroporturile Erbil şi Souleiymanieh, precum şi toate zborurile din Kurdistanul irakian şi care tranzitează Iranul.

‘Iranul respectă integritatea teritorială, suveranitatea naţională şi evoluţia democratică a Irakului şi orice acţiune contrară acestor principii (…) va putea provoca daune tuturor, în special kurzilor’, a declarat Ghassemi.

Citeşte şi: Turcia ÎNCHIDE graniţa cu Irakul. Un ministru de la Ankara dezminte informaţia apărută în presă

În cursul unei convorbiri telefonice avute duminică seara cu premierul irakian Haider al-Abadi, preşedintele iranian Hassan Rohani şi-a declarat din nou sprijinul pentru regimul de la Bagdad.

Kurzii din Irak votează luni în cadrul referendumului cu privire la independenţa regiunii autonome Kurdistan şi a zonelor disputate între guvernul de la Bagdad şi cel regional de la Erbil, pe fondul îngrijorărilor la nivel regional şi internaţional că această consultare va alimenta suplimentar instabilitatea şi violenţele în Orientul Mijlociu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.