Kurz: Austria promovează cooperarea cu ţări ‘deştepte’

Publicat:

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat vineri că a participat la o videoconferinţă cu liderii altor ţări ”deştepte”, cu privire la combaterea pandemiei de COVID-19, informează site-ul de ştiri thelocal.at, scrie agerpres.

Kurz a spus că ţările respective sunt Australia, Noua Zeelandă, Israel, Danemarca, Republica Cehă şi Grecia, care, la fel ca Austria, ”au reacţionat rapid şi intens şi astfel au putut trece prin criză mai bine decât altele”. Din acest grup face parte şi Singapore, dar premierul acestei ţări nu a putut participa la videconferinţă din cauza unor dificultăţi tehnice.


Citește și : Israelul va discuta cu SUA despre reducerea forţelor de menţinere a păcii în Sinai

”Geografia (ţărilor respective) este foarte diferită, dar ele sunt ţări mai mici, ţări deştepte”, a spus şeful executivului austriac, adăugând că videoconferinţa s-a concentrat pe ”modul în care ţările pot reporni cel mai bine, pot stimula economia şi pot ţine virusul sub control în acelaşi timp”.

Kurz a adăugat că cercetători din ţările menţionate vor coopera pentru crearea unui vaccin şi pentru tratamente împotriva COVID-19. Obiectivul este ca statele respective să nu devină dependente de superputerile mondiale în reacţia la criză.

Premierul danez Mette Frederiksen a confirmat că a participat la videoconferinţa în cauză şi şi-a exprimat speranţa în ”cooperare strategică pentru a deveni autosuficienţi în privinţa echipamentului de protecţie, a instrumentelor medicale şi a vaccinurilor”.

Citește și : Rusia înregistrează pentru a şasea zi consecutiv peste 10.000 de noi cazuri cu COVID-19

Austria – ţară cu o populaţie de 9 milioane de locuitori – pare să fi evitat până acum o criză gravă provocată de COVID-19, înregistrând puţin peste 15.000 de cazuri, dintre care 530 decese. De mai mult de două săptămâni numărul zilnic al noilor cazuri se menţine sub o sută.

Prin urmare, în ultimele două săptămâni Austria a început să ridice treptat restricţiile impuse la jumătatea lunii martie. Cea mai recentă măsură este redeschiderea în etape a şcolilor, din 4 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.